LIGE NU:

Jobcenterchef fratrådt

Frustration på Jobcentret i Hjørring tirsdag. Endnu en jobcenterchef har sagt op - nummer tre på bare et år - samtidig skal jobcentret spare millioner. De ansatte var tirsdag kaldt sammen til møde om den anstrengte situation sammen arbejdsmarkedsdirektør

- Medarbejderne er frustrerende over, at jobcenterchefen, som de var utroligt glade for, har sagt op, samtidig har de gennem længere tid været presset, og det pres er ikke blevet mindre af, at politikerne nu igen vil have besparelser, siger Annette Riis.
Arbejdsmarkedsdirektør Ida Balling forstår godt sine medarbejderes frustration.
- De gør alle et kæmpearbejde, og det giver anledning til bekymring, når vi på blot et år må sige farvel til hele tre jobcenterchefer, men selv om citronen er presset til det yderste, og det kan være svært at se, hvor vi kan stramme op og spare, så må vi gå det hele igennem igen og komme ud i alle kroge, så vores afdeling også tager ansvar for hele kommunens økonomi, siger Ida Balling.
Arbejdsmarkedsområdet er et af de områder i Hjørring Kommune, der har overskredet budgetterne - alene på sygedagpengeområdet mangler der 33 millioner kroner.
Arbejdet blev efter orienteringsmødet tirsdag formiddag genoptaget, og arbejdsmarkedsdirektøren betegner situationen på Jobcentret i Hjørring som normal, og alle ser nu fremad.