LIGE NU:

Jørn Utzon - Årets Aalborg Europæer

Arkitekten, Jørn Utzon, er årets Aalborg Europæer. Prisen blev overrakt grundlovsdag, men hovedpersonen kunne ikke selv modtage prisen på grund af helbredsproblemer. I stedet tog Jørn Utzons søn, Kim Utzon, mod prisen

Jørn Utzon måtte på grund af helbredsproblemer lade sin søn og medarkitekt på det kommende Utzon Center, Kim Utzon, modtage prisen som årets Aalborg Europæer.

Utzon Centret, Utzon Parken og Utzon Kollegiet bliver et af Aalborgs nye kraftcentre på havnefronten, og selv håber Jørn Utzon, at det bliver Vestdanmarks svar på Louisiana.

Ikke siden 1987 da Paustians Møbelhus stod klar, har Jørn og Kim Utzon udført et byggeri sammen, og derfor er netop Utzon-området i Aalborg en meget vigtig del i deres fælles arkitektliv.

- Far er meget stolt over, at modtage prisen som Årets Aalborg Europæer. Da vi tegnede Paustians Møbelhus sammen, var det mit første og fars sidste, derfor har dette fantastiske projekt, som Aalborg overtalte os til, været en stor fornøjelse for min far og jeg, sagde Kim Utzon.