Seneste nyt:

Julen varer længe, koster mange penge: Antallet af julehjælpsansøgere slår rekord - igen

Julen er hjerternes jtid, men også tegnebøgerne og betalingskortene får kærligheden at føle i julemåneden - hvis man da har råd. Det er der desværre færre og færre der har.

Søgningen til julehjælp fra Dansk Folkehjælp har igen i år sat rekord. På landsplan har over 15.000 familier ansøgt, men Dansk Folkehjælp har desværre kun ressourcer til at hjælpe omkring 11.000.

Alene i Aalborg har 665 familier ansøgt om økonomisk støtte til at komme igennem den dyre højtid, men her har man kun midler til at hjælpe 100 familier.

Får pakke til 1500 kroner

De 100 udvalgte familier i Aalborg fik mandag udleveret deres julehjælpspakker. En pakke til en samlet værdi af 1500 kroner.

- Der er nogen af dem, der bliver helt overvældede fordi de faktisk ikke vidste, at en julehjælpspakke indeholder så mange ting, fortæller Heidi Stensgaard Jensen, der er frivillig ved Dansk Folkehjælp og havde fornøjelsen af at uddele de 100 hjælpepakker mandag.

Klassekammerater snakker om ønsker

En af dem Heidi Stensgaard Jensen fik fornøjelsen af at hjælpe gennem julen er 34-årige Pia Hauer fra Aalborg. Hun er langtidssygemeldt og bor alene med fire børn.

- Og de har jo masser af forventninger til julen. De hører klassekammeraterne nede i skolen snakke om hvad de ønsker sig, og når vi kommer på den anden side, snakke om hvad de har fået, fortæller hun.

Har samlet over 100.000 kroner ind

Det er blot en brøkdel af ansøgerne i Aalborg, der kan få julehjælp af Dansk Folkehjælp, men det alligevel over 100.000 kroner, der er samlet ind, så man kan hjælpe de 100 familier.

- Men vi skulle jo have været over en million kroner, hvis vi skulle hjælpe allesammen, fortæller Heidi Stensgaard Jensen.

Dansk Folkehjælp har derfor prioriteret at hjælpe enlige forsørgere på overførselsindkomst med børn under 18 år. Og det er barskt at udvælge på den måde, fortæller Heidi Stensgaard Jensen.

- Man er glad for at man kan hjælpe 100 familier, men der er også mange, man må vælge fra.

Pia Hauer, der altså var blandt de heldige til at modtage LEGO-kasser til de yngste samt gavekort til Fætter BR og Rema 1000 ville ønske, det ikke var nødvendigt for hende.

- Men at man kan, det er jo fantastisk.

Selvom Dansk Folkehjælp har uddelt julehjælp for 2018, modtager de fortsat meget gerne donationer. Og har man fået lyst til at hjælpe, kan man gøre det HER.