LIGE NU:

Kamp mod tiden: Høsten af frøgræs er i gang – og det skal gå stærkt

Efter de seneste dages solskin og tørvejr er nordjyske landmænd i gang med årets høst af frøgræs.

Landmand Steen Nielsen fra Vrå kunne lørdag eftermiddag endelig lade to store mejetærskere gøre deres arbejde på en af hans marker med frøgræs.

- Vi skal have rigtig højt solskin, og som i dag hvor det lufter lidt, det er kanon. Så det kan faktisk ikke blive bedre - det er bare med at komme i gang, lyder det fra Steen Nielsen.

Han og mange andre landmænd har de seneste dage ventet på de helt rette betingelser, og med de seneste dages højere temperaturer og solskinstimer er frøgræsset nu endelig modent og tørt nok til at blive høstet.

- Vi har både noget græs, som er helt perfekt til at blive høstet nu, og så er der stadig en smule, der er lige til den grønne side, men det handler om at finde det rigtige tidspunkt, siger landmanden fra Vrå.

Se indslag om høsten af frøgræs, der kræver hurtig handling.

Men det er et kapløb mod tiden at få høstet alt frøgræsset, inden det risikerer at blive overmodent eller det begynder at regne. Derfor har Agri Nord opfordret nordjyske landmænd til at hente så meget assistance udefra, som det er muligt.

- Jeg har lejet maskinstationen ind til at hjælpe mig, og så har jeg en aftale med en nabo, som vil komme og hjælpe mig med at høste også, når han er færdig med sin høst, forklarer Steen Nielsen.

Det kan nemlig koste dyrt, hvis ikke høsten kommer i hus tids nok. Frøgræs er en såkaldt højværdi-afgrøde med en pris på cirka 800 kroner for 100 kilo frø. Derfor er det store tab, frøavlerne kan se frem til, hvis de ikke får høstet deres frøgræs inden de overmodnes.

- Det så vi jo sidste år, hvor der var nogle, der havde nogle kæmpe tab, og nogle fik slet ikke høstet, så den situation vil vi ikke ret gerne stå i, siger landmanden.

Når frøgræs-høsten er i hus, er det efterfølgende raps- og kornhøsten der skal klares.

 
Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden