LIGE NU:

Katedralskolen synger om identitet

Aalborg Katedralskoles årlige teaterkoncert løber af stablen i næste uge. I forestillingen danser og synger eleverne om årets tema, identiet.

Mydentity er navnet på årets teaterkoncert på Aalborg Katedralskole, hvor 70 elever og ti lærere i flere måneder har arbejdet benhårdt på den musikalske optræden. En proces, der betyder meget for eleverne.

- Det er fedt, at være med i så stor en forestilling, siger Jonas Kassow Grønlund.

- Jeg elsker det. Jeg vil ikke undvære det for noget, siger Anne Sofie Bang Møller.

"Mydentity" er en forestilling, der sætter fokus på unge og identitet, og er et tilbud fra Aalborg Katedralskole til skolens kreative elever.

- Vi ser det som en slags talentarbejde. Der er så mange dygtige musikere her på skolen, at det ender med at blive en rigtig god musikalsk oplevelse, siger Tom Mortensen, der er en af instruktørerne bag forestillingen.

Teaterkoncerten er et tilbagevendende arrangement på skolen, hvor scenografi og kostumer er hjemmelavede, mens musikken er nyfortolkninger af kendte sange.

- Vores teaterkoncert er jo ikke med replikker, og der er ikke skuespil på den måde. Så vi prøver på en eller anden måde gennem musik, dans, kulisser at skabe fokus på de ting, man kan tænke om sin egen identitet og identitet i et fællesskab, siger Jonas Kassow Grønlund, der er elev på skolen.

Teaterkoncerten "Mydentity" har premiere mandag, hvorefter den kører ugen ud.