01:57

KN Rengøring nægter i dag, at have kendskab til de 20 rumænere, som angiveligt har arbejdet sort for virksomheden. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

KN Rengøring nægter kendskab til sort arbejde

Direktøren for rengøringsfirmaet KN Rengøring fortæller nu, at han ikke har haft noget kendskab til at en stor gruppe rumænere angiveligt skulle have arbejdet ulovligt for virksomheden.

Ejeren af KN Rengøring i Pandrup, Henrik Nielsen, nægter i dag kendskab til de over 20 rumænere, som angiveligt har levet stuvet sammen i en villa under ringe forhold, mens de har arbejdet sort for virksomheden.

- Jeg var rystet i går, da jeg blev ringet op. Så jeg ringede selvfølgelig til underleverandøren og spurgte 'hvad sker der her?', siger han.

Torsdag formiddag ransagede politiet en villa i Låsby, hvor der har boet over 20 rumænere ad gangen. Mange af beboerne er ansat hos KN Rengøring via en underleverandør. Ti tidligere ansatte har fortalt, at de har arbejdet 12 timer om dagen uden kontrakt og med en løn på 3.700 kroner om måneden. Tilsyneladende helt uden at Henrik Nielsen har fået noget som helst at vide fra underleverandøren.

- Hvis det har kunnet ske, så er vi jo blevet fremlagt nogle papirer, der ikke er rigtige. Det er det eneste jeg kan se. Så har de ikke spillet efter de regler, vi har stillet op, siger Henrik Nielsen.

Fagbladet 3F kom på sporet af rumænernes arbejdsforhold tilbage i december. Bladet har talt med ti tidligere beboere i villaen, som har fortalt, hvordan de levede under usle forhold.

- Det er rumænere, der går og spiser af skraldespandene, fordi de simpelthen ikke har råd til at købe noget at spise med den usle løn de får. Så det kan vi simpelthen ikke forholde os til - det er vi nødt til at stoppe, siger Kai Høstrup, formand for 3F Søhøjlandet. 

Og den udmelding bekymrer KN Rengørings direktør.

- Det har jeg det ikke godt med. Det er ikke godt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til sådan noget. Altså, det foregår ikke i Danmark - og det skal ikke foregå i Danmark. Så hvis det er sket, så er det skrækkeligt, siger Henrik Nielsen.

KN Rengøring afventer nu sagens afgørelse. Derefter vil direktøren tage stilling til, hvorvidt samarbejdet med underleverandøren skal fortsætte eller ej.