Kø ved teststeder: Regionen ansætter flere podere

Lige nu er der en stigende interesse for at lade sig teste i Region Nordjyllands 14 testcentre, og derfor sætter regionen ind med flere podere.

Smitten fortsætter med at stige i Albæk-Lyngså Sogn i Frederikshavn Kommune. Her er der registreret 25 smittede de seneste syv dage, og det giver et incidenstal på 1.341. Det betyder, at Albæk-Lyngså er det sogn i Danmark, som p.t. har det fjerde højeste incidenstal.

Den seneste uge har smitten være stigende i Frederikshavn Kommune, men i dag kan man glæde sig over en lille fald i det samlede incidenstal, som er faldet fra 210 i går til 204 i dag.

Kommunen er dog stadig den kommune i Jylland med det højeste incidenstal. Incidenstallet på 204 svarer til, at 120 personer er registreret smittet med covid-19 den seneste uge.

Fald i Brønderslev Kommune

Også i Brønderslev Kommune er antallet af smittede steget de seneste dage efter smitteudbrud på flere skoler. I går var incidenstallet på 135. Det er i dag faldet til 110.

Den stigende smitte både i Nordjylland og i Danmark generelt har fået flere nordjyder til at lade sig teste, og det har givet lange køer ved flere teststeder. Derfor sætter Region Nordjylland nu ind med flere podere, og samtidig opfordrer regionen til, at man lader sig teste udenfor spidsbelastningstidspunkterne.

- Hvis man har mulighed for det, så vil vi kraftigt anbefale, at man kommer uden for spidsbelastningsperioden, hvis man vil undgå kø. Det vil sige, at man ikke kommer mellem 12 og 13.30, og at man ikke kommer ved åbnings- og lukketid, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Kø kan ikke helt undgås

Han fortæller, at det på trods af en opskalering ikke er muligt at undgå kø i netop spidsbelastningen, da der lejlighedsvist dukker rigtig mange nordjyder op.

- Vi har ikke nogen interesse i, at der kommer kø, og test er stadig et vigtigt redskab i forhold til smitteinddæmningen, hvorfor vi selvfølgelig følger udviklingen tæt og holder øje med, om der er behov for yderligere opskalering, siger Jacob Bertramsen.

Flere teststeder

Opskalering er i øvrigt på vej – der kommer nemlig et nyt teststed til Dronninglund og til Hadsund, hvor der vil være åbent enkelte dage om ugen. Alle åbningsdage og åbningstider for alle teststeder kan ses på www.rn.dk/coronatest

Lige nu testes der knap 5.000 nordjyder hver dag. Antallet af nordjyder, der lader sig teste, har været støt stigende i løbet af de sidste par uger.

covid-19 corona test coronatest mors morsø nykøbing
Foto: TV MIDTVEST

Seks teststeder uden bestilling

Da der på nogle af de nordjyske teststeder ikke er mulighed for at dele en kø op mellem folk med og uden tidsbestilling, har regionen besluttet, at seks teststeder ikke længere kører med tidsbestilling.

Det vil sige, at det kun er muligt at dukke op uden tidsbestilling – og regionen opfordrer til, at det sker uden for spidsbelastningsperioden. De seks steder er Dronninglund, Støvring, Brønderslev, Nykøbing, Læsø og Hadsund.

Det er muligt at komme både med og uden tidsbestilling i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Thisted, Aalborg, Hobro og Aars. Her vil folk med tidsbestilling komme foran folk uden tidsbestilling. 


Seneste nyt

fra Nordjylland