- Hvorfor bliver skeletterne ved med at vælte ud af skabet i Fiskeristyrelsen? Det burde ministeren have stoppet forlængst, raser Simon Kollerup (S). Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Kollerup raser over minister: - Skeletterne vælter ud af skabet i Fiskeristyrelsen

Endnu en sag om forvaltningssvigt og kvotesnyd har fået den socialdemokratiske fiskeriordfører op i det røde felt. - Man må tage sig til hovedet, siger han.

Fiskeristyrelsen har i dag på et lukket samråd i Folketinget oplyst, at der igen er begået fejl i forvaltningen, og en fisker har fået tildelt kvoter, som fiskeren ikke havde ret til. 

Oplysningerne får særdeles skarp kritik fra den socialdemokratiske fiskeriordfører Simon Kollerup:

- Hvordan kan det ske, at fiskere får kvoter, de aldrig skulle have haft? Hvordan kan det ske, at der været skandal efter skandale på fiskeriområdet? Hvorfor bliver skeletterne ved med at vælte ud af skabet? De spørgsmål skulle ministeren have svaret på for længe siden - og sat en stopper for. 

De skarpe ord kommer, efter fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) på et lukket samråd onsdag har informeret Folketingets partier om endnu en kritisabel sag i Fiskeristyrelsen. 

- Der er tale om en alvorlig sag med mistanke om kritisabel sagsbehandling i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Det skal vi have undersøgt til bunds. Samtidig er det afgørende for mig at få afdækket, om der kan være andre sager af samme karakter. Derfor skal både den konkrete sag og sagsbehandlingen på området de seneste fem-seks år undersøges, siger hun i en pressemeddelelse.

Læs også Ny sag om mulig svindel med fiskekvoter får regeringen til at udvide undersøgelse

Der er tale om en sag, hvor en fisker fejlagtigt har fået tildelt såkaldte generationsskifte-sild til en værdi af en million kroner om året i tre år. 

- Det er jo samme slags sager, som ministeren skulle have sat en stopper for forlængst.  Hvordan skal vi - Folketingets partier - kunne have tillid til styrelsen og ministeren, når de her ting bliver ved med at ske, spørger han. 

- Nu må regeringen finde pengene

Han håber, at regeringen med det samme erkender, at der skal tilføres området flere penge - netop så det kan undgåes, at det er kvotekongerne, der regerer egenrådigt på fiskemarkederne. 

- Vi skal som politikere og borgere kunne have tillid, at styrelsen kan udføre sit arbejde ordenligt. Sådan som det foregår nu er mildest talt ikke tilfredsstillende. Det skal stoppes, siger han. 

- Det problematiske i den her sag er, at ministeren ikke kan garantere, at der ikke kommer en ny sag i løbet af kort tid. Det betyder, at tilliden til fiskeriforvaltning er væk, og at vi ikke kan være sikre på, at får de rigtige oplysninger på de rigtige tidspunkter. 

Han vil nu kræve, at samtlige partier indkaldes til møde hurtigst muligt, så man kan få en snak om, hvordan tilliden til styrelsen og ministeren kan genoprettes.