LIGE NU:

Kommunen gennemfører kloakering ved Sygehus Syd

Trods protester fra Region Nordjylland, slog Aalborg Kommunes Forsyningsudvalg onsdag fast, at kloakeringen ved Aalborg Sygehus Syd skal gennemføres.

På mødes besluttede et enigt forsyningsudvalg at fortsætte deres oprindelige plan, og opgravningerne til de nye kloakeringer skal begynde hurtigst muligt.

Region Nordjylland har ellers kritiseret planerne om opgravningen, da det vil koste parkeringspladser i området omkring Sygehus Syd. Formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman (Soc.Dem.), har tidligere sagt til TV2/Nord:

- Jeg synes det er lidt firkantet at kræve det i indeværende år, hvor vi overhovedet ikke kan nå at få det gennemført. Og jeg tror, de fleste er bekendt med, at  der er parkeringsproblemer i forvejen, så hvis vi skaber yderligere problemer ved at fjerne flere hundrede parkeringspladser, vil det ikke være særligt populært, siger Ulla Astman.

Region Nordjylland foreslår i stedet, at man venter med at renovere kloakrørene, til det nye sygehus i kommunen tages i brug i år 2017.

Men Tommy Eggers (DF), der er rådmand for forsyningsvirksomhederne, mener, at kritikken er kørt ud på et sidespor.

- Det er ude af proportioner, at tale parkering kontra de oversvømmelsesproblemer, borgerne i området har oplevet, siger rådmanden, og henviser til, at ved oversvømmelser i både 2002 og 2006 oplevede beboere i området, at deres kældre blev oversvømmede af gammelt spildevand.

Ifølge Tommy Eggers kommer renoveringen ikke til at være i vejen for mere end 15-20 parkeringspladser ad gangen.