SENESTE NYT:

Konflikt optrappes: Flere sygeplejersker udtages til strejke

10. august går over 700 ekstra sygeplejersker i strejke. I Nordjylland bliver otte steder berørt, og det kan forsinke supersygehus-byggeriet yderligere.

Når sommerferien går på hæld i starten af august, tipper konflikten mellem Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner samt Kommunernes Landsforening den anden vej. 

Mandag har Dansk Sygeplejeråd nemlig varslet, at antallet af strejkende øges med over 700 sygeplejersker den 10. august.

- Vi er nødt til at gøre noget for at få politikerne og arbejdsgiverne i tale og gøre dem opmærksomme på, at vi mener det her alvorligt. Hvis der ikke bliver gjort noget ved sygeplejerskernes løn og arbejdsvilkår, så kommer vi i fremtiden til at mangle endnu flere sygeplejersker, og det vil gå hårdt ud over sundhedsvæsenet, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

Her rammer det i Nordjylland

Kan forsinke sygehusbyggeri

I Nordjylland er der blandt andet varslet strejke på flere administrative afdelinger.

- Vi gør det for at ramme arbejdsgiverne på økonomien. Og det er også administrativt, at man laver forberedelser til det nye universitetshospital, så der kan komme yderligere forsinkelser i den forbindelse. Med optrapningen af konflikten håber vi, at arbejdsgiverne vil komme tilbage til forhandlingsbordet, siger Jytte Wester, der er kredsformand i Nordjylland for Dansk Sygeplejeråd.

Glemt under EM

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet tror, at konflikten optrappes netop nu, fordi sygeplejerskernes strejke er blevet lidt glemt denne sommer.

- Det er en særlig situation, vi har været i efter corona, og så har vi fået fodboldlandsholdet til at optage folks opmærksomhed. Mediebilledet har været et andet end at få sygeplejekonflikten belyst, siger han til tv2.dk.

Henning Jørgensen mener, at nu hvor EM er slut, vil det blive lettere for sygeplejerskerne at trænge igennem med deres budskab.

Sygeplejerskernes strejkede startede 19. juni. Lige nu strejker omkring 4750 sygeplejersker, selvom der er udtaget omkring 5400. Det skyldes, at nogle af de undtagne steder er undtaget, fordi der ellers ikke kan etableres nødberedskab.

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Valgdebat Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord: De to store partiers borgmesterkandidater er også i valgkampen enige om det meste

Vesthimmerland test2

play Smitten stiger fortsat: Regionen åbner nyt teststed

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden