LIGE NU:

Kontanthjælps-modtager supplerede indkomsten med skrotsalg

Jammerbugt Kommune afslørede kontanthjælpsmodtager, der solgte skrot samtidig med at han modtog offentlig forsørgelse.

- Borgerne skal have det, de er berettiget til efter reglerne, men heller ikke mere - det er jo den fælles kasse, som det går ud over..

Sådan lyder det fra Poul A. Andersen, der er leder af Kontrolindsatsen i Jammerbugt Kommune, som undersøger sager om socialt bedrageri.

Han ser med tilfredshed på den dom Retten i Hjørring tilbage i november afsagde over en mand fra Jammerbugt Kommune, som i perioden 2011 til 2013, samtidig med at han modtog kontanthjælp, tjente penge på at sælge skrot.

- Når folk bevidst og groft tilegner sig offentlige midler på ulovlig vis, så er det godt, at retten følger op med en markant dom, siger Poul A. Andersen der i Kontrolindsatsen havde fulgt mandens aktiviteter over en periode for at dokumentere den dobbelte indkomst.

I Retten i Hjørring blev manden, på grund af en tidligere dom, idømt et års fængsel, men langt de fleste sager løses uden restslig indblanden.

- De fleste tilfælde af misbrug, vi opdager, løser vi i samarbejde med borgeren, således at både kommunen og borgeren hurtigt kan komme videre efter en uheldig episode, og på den måde løser vi rigtig mange sager i mindelighed med vores borgere, siger Poul A. Andersen.