Kørelærere smidt på porten

01:55

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Det er slut for kørelærerne fra Aalborg og Nørresundbys Kørelærerforening at undervise elever på manøvrebanerne ved Køreteknisk Anlæg i Nørresundby. Til nytår smider forsvaret kørelærerne på porten.

I 25 år har kørelærerne fra Nørresundby og Aalborg undervist kommende bilister i at bakke og parallelparkere på manøvrebanerne ved det køretekniske anlæg i Aalborg. Men nu har forsvaret, der ejer jorden, opsagt kontrakten med kørelærerne.

Ifølge kontrakten med kørelærerne kan forsvaret til enhver tid overtage manøvrebanerne og de tilhørende bygninger, hvis de ønsker det. Men kørelærerne har ikke modtaget en begrundelse for, hvorfor forsvaret vil inddrage grunden, og hvad de vil bruge banerne til.

Ifølge Allan Jeppesen, der er direktør for Køreteknisk Anlæg i Aalborg og repræsentant for kørelærerne, står der også i kontrakten, at den ikke kan opsiges før 2020, så længe parterne ikke bryder aftalerne i kontrakten.

Derfor mener kørelærerne ikke, at forsvaret uden begrundelse kan tage manøvrebanerne fra dem.

- Så længe at vi overholder lejekontrakten og betaler de penge vi skal, så anser vi den for at være uopsigelig, siger direktøren til TV2/Nord.

Folketingspolitiker Bjarne Laustsen (Soc.dem.), der er medlem af forsvarsudvalget, forstår ikke forsvarets beslutning. Han går nu ind i sagen og støtter kørelærerne.

- Det er jo fuldstændigt tosset at opsige en pengemaskine, hvor man betaler månedlig husleje til forsvaret, når forsvaret er i kronisk pengemangel, siger Bjarne Laustsen.

Kørelærerne investerede i 1991 godt seks millioner kroner i anlægget, hvor der blev bygget nye baner til kravlegården, hvor de kommende bilister kører deres første turer i bil. De penge frygter kørelærerne nu, at de er spildte, hvis forsvaret smider dem ud.

- Eftersom vi har været etableret her siden 1986, så er det jo lidt ærgerligt for os, for vi har jo brugt en del penge på etableringen af anlægget, siger Allan Jeppesen.

Kan kørelærerne ikke forhandle sig til at få lov til at blive på det køretekniske anlæg ved lufthavnen, så skal de være ude, når kontrakten udløber ved udgangen af året.

Forsiden lige nu