Foto: Torben Lykke Larsen

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Krisehjælp til statsansatte

Godt 500 nye statsjob til Nordjylland. En rigtig god nyhed for landsdelen. Men nyheden har også betydet, at flere styrelser har krævet krisehjælp til deres medarbejdere

I dag er Statens Administration placeret i hjertet af København. I løbet af næste år flytter de cirka 220 arbejdspladser i stedet til kasernen i Hjørring. Det blev meldt ud torsdag.

- Der var rigtig mange, der var i chok over at skulle flytte med jobbet til Nordjylland. Men både krisepsykolog, kolleger og jeg har snakket med flere af dem, der var kede af det. Nu skal de så finde ud af, om de vil finde nyt job eller flytte med, siger direktør i Statens Administration Frank Petersen til TV2 Nord.

De i alt 513 statsjob, der kommer til Nordjylland, skal implementeres inden udgangen af 2016.

- Som direktør for Statens Administration vil min opgave nu være at afdække og reducere de risici, der er forbundet med en så stor transition som denne. Herunder også afdækning af kompetencebehov, og hvordan dette kan dækkes ind, men som udgangspunkt er jeg da overbevist om, at der er mange gode kompetencer i det nordjyske, forklarer Frank Petersen, direktør i Statens Administration.

I NaturErhvervstyrelsen skal omkring 390 medarbejderne i København flyttes til Als. Her har direktør Jette Petersen også sørget for krisepsykologer.