Kritik af Aalborg Stift

Per Clausen kritiserer Aalborg Stift for at misbruge en sjælden brugt veto-regel til at stoppe et vindmølle-projekt ved Dronninglund. Foto: Lone Vad Dam

Politikere fra Enhedslisten og SF kritiserer Aalborg Stift for at bruge en sjælden anvendt veto-regel.

I tirsdagens udgave af TV2/Nord haglede kritikken ned over Aalborg Stifts håndtering af en sag om en vindmøllepark 1,3 km fra Voer Kirke ved Dronninglund. Nu melder flere folketingspolitikere sig i koret af kritikere.

- Jeg opfatter det som et klart misbrug af en regel, siger Per Clausen fra Enhedslisten.

Aalborg Stift har brugt en sjældent anvendt paragraf i planloven til at nedlægge veto mod projektet. Det kan lade sig gøre da stiftet formelt er en offentlig myndighed, men Aalborg Stift burde slet ikke have gjort brug af den sjældne regel, mener politikerne.

- Jeg synes de burde have fremført deres sag i den almindelige høringsproces, i stedet for at bruge den her regel og kortslutte processen, siger Steen Gade (SF), der er formand for Folketingets Klima, Energi- og Bygningsudvalg.

Aalborg Stift afviser at de skulle have forsøgt at omgå den demokratiske proces.

- Vi har en statslig kompetence efter planloven, men vi har også en forpligtelse til at beskytte kulturarven i vores kirker, så det er efter den betragtning vi har gjort som vi har gjort, siger kontorchef i Aalborg Stift Jørgen Lützau Larsen.

Forsiden lige nu