Kritik af det nordjyske vækstforum

Foto: Michael Kraghmann

Det nordjyske vækstforum vil støtte Kulturbroen mellem Aalborg og Nørresundby. Men det hører ingen steder hjemme, men Dansk Byggeris medlem af Vækstforum, Knud Kristensen.

Kulturbroen mellem Aalborg og Nørresundby skal hænge på siden af Jernbanebroen. Vækstforum støtter projektet med 1,6 millioner kroner. Men det er en helt forkert prioritering, mener Knud Kristensen.

- Det kan jeg overhovedet ikke støtte op omkring, siger Knud Kristensen (Kons.), Medlem af Vækstforum for Dansk Byggeri og borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

[size=2]Modstanden skal mod støtten til Kulturbroen også ses i lyset af, at vækstforum har problemer med at opfylde lovens krav om at 63 procent af midlerne skal bruges til projekter, der gavner udkantsdanmark.

- Når det kniber med det, så tager jeg skarpt afstand fra at man begynder at bruge penge til andre ting, siger Knud Kristensen.

Knud Kristensen har meget svært ved at se, hvordan Kulturbroen skal skabe vækst.

- For mig er vækst noget, der skaber arbejdspladser på langt sigt, og ikke et enkeltstående projekt som en kulturbro, siger Knud Kristensen.
[/size]

Forsiden lige nu