LIGE NU:

Kulturfestival med 600 børn i Skagen

Byfogedskoven i Skagen er under forvandling. Når Skagen Børnekulturfestival afvikles fra den 5. til 7. september kan børn og barnlige sjæle gå på eventyr i Ronja Røverdatters fantastiske univers, der byder på hesteridning, rollespil, røverisk god mad, fli

Tema: Ronja Røverdatter
Skagen Børnekulturfestival er en skattet tradition, som lever videre i den nye kommune. I år er temaet Ronja Røverdatter i anledning af Ronjas forfatter-mor, Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag.

600 børn deltager
Alle Børn fra Skagen og omegn kan drage på eventyr i Ronjas verden fra onsdag til og med fredag i denne uge. På forhånd har 275 børnehavebørn og 220 børn fra SFO'erne i Skagen meldt deres ankomst, og arrangørerne venter, at antallet af deltagende børn når op på mindst 600!

Børn kan lære af Ronja
I Byfogedskoven kan børn og deres forældre opleve et middelalder-univers bygget op omkring Astrid Lindgrens kendte eventyr om Ronja, der er datter af røveren Mattis, som hun bor sammen med i Mattisskoven, hvor hun oplever mange spændende ting sammen med vennen Birk, der er søn af faderens ærkefjende, Borka.

Lege fra Middelalderen
Historien om Ronja Røverdatter kan lære nutidens børn mange ting om at leve i skoven med alle de sjove og farefulde oplevelser, den rummer. Børnekulturfestivalen giver børnene muligheden for selv at være med i lege og aktiviteter fra middelalderen.

Der er et mangfoldigt udvalg af aktiviteter på programmet for alle tre dage - lige fra skattejagt med Villy Hansen over ridning på Ronja og Birks heste til eventyrlæsning i bibliotekets historietelt.

Middelalderkro
I Restaurant "Den Galende Gøgler", der er indrettet autentisk som middelalderkro i verdens største middelaldertelt, serveres der alle tre dage autentiske retter fremstillet som i middelalderen i det brændefyrede køkken.

Stor lokal opbakning
Bag Skagens Børnekulturfestival står en arrangørgruppe bestående af Skagens seks børnehaver, Ankermedets SFO, Privatskolen, Biblioteket, Musikskolen og Skov- og Naturstyrelsen.

Tre spændende dage
Et stort engagement og mange kræfter fra de involverede børn og voksne samt bidrag fra en række sponsorer gør det muligt at skabe tre spændende dage med et væld af aktiviteter for børn i og omkring Skagen.
Alle børn og voksne er velkomne til at besøge Skagen Børnekulturfestival i Byfogedskoven i dagene 5.-7. september.

Borgmesteren åbner
Borgmester Erik Sørensen åbner festivalen onsdag den 5. september kl. 10.00, og så går det løs indtil kl. 15, hvor aktiviteterne slutter. Torsdag den 6. september er festivalen åben fra kl. 10.00 til 15.00, og kl. 19.00 byder Restaurant "Den Galende Gøgler" på en gourmand aften - et røvergilde med musik og underholdning.

Billetter
Billetter kan købes på festivalen eller i Spar Nord Bank i Skagen. Fredag den 7. september har festivalen åben fra kl. 10.00 - 19.00. Kl. 16.00 opføres et multishow, hvor alle børn, pædagoger, musikere, middelalderlaug m.fl. deltager.

Fest for pædagoger
Fredag aften afsluttes festivalen med en fest for pædagoger, forældre og andet godtfolk i "Den Galende Gøgler".