Foto: Skagens Museum

Kunst i massevis

Hundrevis af kunstnere udstiller i påsken. Det er for længst blevet en kulturel begivenhed i det nordjyske. En begivenhed mange fra nær og fjern ser frem til. Og som hvert år samler flere tusinde besøgende.

Påsken er traditionen tro tid for en lang række kunstudstillinger i det nordjyske. Op mod 100 forskellige kunstnere udstiller fra skærtorsdag frem til søndag.

I Hjørring fylder kunsten fra i dag tre etager på VUC. Arrangørerne bag -Danny Winther og Markus Brasholt - kalder det Nordjyllands største kunstudstilling i påskeferien. Udstilllingen byder på 24 kunstnere indenfor maleri, fotokunst, glas, keramik, sten og smykker. Blandt kunstnerne er fotograf Casper Balslev, der arbejder med dokumentariske fotografier. Sussi fra kultbandet Sussi og Leo er også med.

På Brønderslev Gymnasium udstiller over 20 kunstnere, og det er den 28. i rækken af kunstudstillinger i påsken. Både malere, skulptører og keramikere er med.

Mange af de lokale atelierer smækker også dørene op i påsken, og viser værkerne frem. Et af stederne er på havnen i Løgstør i Havneatelier Løgstør, hvor der altid er mindst 500 værker udstillet. Kunstmaler Sonja Hansen har i år fået følgeskab af Lene de Beer, der udstiller encaustiske værker og Lene Risgaard, der udstiller glaskunst.