01:47

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Kunsttyve på spil i Vendsyssel

Plakater, der gør opmærksom på en udstilling med den afdøde maler Poul Anker Bech, bliver stjålet i stor stil. Den nordjyske kunstner er tilsyneladende populær som aldrig før.

Der mangler noget i idrætsforeningens opslagstavle og resultatskab, der hænger midt i Serritslev nær Brønderslev. I nattens mulm og mørke har en ukendt tyv åbnet skabet og tyvstjålet en "Poul Anker Bech".

- Der er mange kunstinteresserede her i byen, men jeg tør ikke gætte på, hvem tyven kan være, siger redaktøren af Serritslev IF?s klubblad, Thorkild Jensen, til TV2/NORD.

Ikke kun i Serritslev, men rigtig mange steder i hele Vendsyssel, hvor Kunstbygningen i Vrå har hængt 130 plakater op for deres aktuelle udstilling med Poul Anker Bech, er plakaterne blevet flået ned.

- Det er rigtig ærgerligt, men mon ikke Poul Anker Bech selv ville have synes, at det var sjovt, siger Anne Lie Stokbro, der er udstillingsleder på Kunstbygningen i Vrå.

Det er maleriet "Herlig En Sommernat", som kan ses på udstillingen, der er afbildet på plakaten, som i øvrigt kan købes for kr 25,- i Kunstbygningen i Vrå. 

På søndag kl. 20 er der på TV2/NORD Plus et længere program om Poul Anker Bech og udstillingen i Vrå.