Kvindefodbold: Fortuna Hjørring slutter grundspillet på førstepladsen

Førstepladsen i rækken sikret efter uafgjort resultat mod ligarivalerne fra Brøndby

Der var lørdag topopgør i Gjensidige Kvindeliga, da rækkens nummer to, Brøndby, hjemme tog imod ligaduksene fra Fortuna Hjørring i en direkte duel om grundspillets førsteplads. Og det blev en tæt affære, der endte med slutresultatet 2-2.

Fortuna Hjørring kom bedst fra start, og i det 29. minut scorede holdets Emma Snerle til 0-1, og den stilling holdt sig til pausen.

I de sidste 20 minutter af kampen måtte Fortuna Hjørring nøjes med at være 10 spillere på banen, efter at Agnete Nielsen i 70. minut blev præsenteret for det røde kort.

Men selv om Fortuna var en spiller i undertal, lykkedes det alligevel holdet at score, da det blev til 0-2 i det 88. minut ved Rebekka Frederiksen.

Brøndby reducerede dog minuttet efter til 1-2, da Louise Winter scorede i det 89. minut. Og hjemmeholdet sikrede sig det ene point, da Josefine Hasbo scorede i kampens overtid til slutresultatet 2-2.

Det uafgjorte resultat betyder, at Fortuna Hjørring slutter på førstepladsen i grundspillet med 29 point foran Brøndby med 28 point.

Også Thisted FC K var lørdag i kamp i Gjensidige Kvindeliga, da de på udebane mødte bundholdet BSF K, som ikke havde mulighed for at spille sig til en plads i slutspillet. Og kvinderne fra Thisted kom da også bedst fra start med en scoring til 0-1 af Sarah Hansen i det 23. minut – en scoring der holdt sig til pausen.

I anden halvleg scorede Thisteds Matilde Kjeldgaard til slutresultatet 0-2 i det 61. minut. Det betyder, at Thisted FC K slutter grundspillet på en fjerdeplads.

Der venter nu spillerne i ligaen en pause helt frem til foråret, hvor slutspillet fløjtes i gang. Og placeringen i det netop overståede grundspil er ikke helt uden betydning, da der overføres point til slutspillet på følgende måde: Nr. et får 10 point, nr. to får 8 point, nr. tre får 6 point, nr. fire får 4 point, nr. fem får 2 point og nr. seks får 0 point. Målscoren nulstilles.