LIGE NU:

Læsø kommune har det godt

Landets mindste kommune, Læsø, er glad for fortsat at være selvstændig kommune. - Det er værdifuldt for os, at vi stadig kan forhandle med ministre og være med, der hvor der sker noget, siger borgmester Olav Juul (V).

Læsø valgte sammen med seks andre kommuner at forblive alene, mens landets øvrige kommuner gik sammen til storkommuner fra årsskiftet.
Til gengæld forpligtede Læsø sig til samarbejde med Frederikshavn Kommune, da der i forbindelse med kommunalreformen blev pålagt kommunerne en lang række nye og store opgaver, som de tidligere amter havde stået for.
Blandt samarbejdsaftalerne er områder som miljø- og beskæftigelsesområderne, og selv om Læsøs borgmester ikke jubler af glæde over, at det nu er Frederikshavn Kommune, der står for disse områder på Læsø, så betegner han samarbejdet som godt.
- Det er dog stadig lidt for stift skruet sammen, og efter min mening burde vi som selvstændige kommuner selv kunne vurdere på hvilke områder, vi har brug for assistance og eksperthjælp. I dag er vi tvunget til at lade Frederikshavn Kommune tage sig af for eksempel landskabsplejen og beskæftigelsen - områder vi tidligere selv kunne håndtere så ganske udmærket, siger Olav Juul.
Han påpeger, at Læsø naturligvis har brug for eksperthjælp på en lang række af de nuværende kommunale opgaver, men i dag kan kommunen ikke selv vælge hvilke.
Det håber han på en justering hen ad vejen vil tage højde for. Ligesom han håber, at der vil blive løsnet op i forhold til at samarbejdsaftaler ikke nødvendigvis skal laves nabokommuner imellem.
Der bor i dag omkring 2000 mennesker på Læsø.

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

250721 Jakobs Café og bar

play Efter uge 29: Tre restauranter i Skagen ramt af coronavirus

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden