Læsø er nordjysk højdespringer i en opgørelse over, hvilke nordjyske kommuner, der har fået flest privatansatte medarbejdere fra 2011 til 2016. Foto: Lars Lyngdahl

Læsø og Aalborg løber med jobvæksten i Region Nordjylland

Antallet af private arbejdspladser er eksploderet på Læsø, og i Aalborg har over 3.000 flere fået arbejde i private firmaer.

Det går så godt med at sætte folk i arbejde på Læsø, at 16 procent flere blev ansat i det private erhvervsliv i perioden fra 2011 til 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistiks lønmodtagerregister, som akademikernes fagforening Djøf har kigget nærmere på. 

Aalborg er nummer to i regionen med en vækst på syv procent. Det svarer til en fremgang på mere end 3.000 flere privatansatte medarbejdere - fra 47.900 til 51.000. 

Den nye opgørelse fra Djøf har også kigget på udviklingen i antallet af akademikere ansat i den private sektor i de enkelte kommuner.

Her ligger Rebild Kommune i top med en vækst på 47 pct. i årene 2011 til 2016, mens de efterfølgende pladser bliver taget af Aalborg og Jammerbugt Kommuner med 24 og 23 pct. I hele regionen har væksten i antallet af medarbejdere med en lang videregående uddannelse været på 22 pct.

- Der er sket en markant stigning i antallet af akademikere ansat i den private sektor i mange kommuner. Det er en god og sund udvikling, og der er brug for mange flere. Når virksomheder begynder at ansætte medarbejdere med en akademisk uddannelse til at styrke deres produkt- og forretningsudvikling, markedsføring, kundekontakt mv. kan vi se, at det har en positiv udvikling på væksten og beskæftigelsen. En akademikere trækker job med sig til 4,5 nye medarbejdere – fortrinsvis faglærte og ufaglærte, ligesom mindre virksomheder, der ansætter akademikere, har en vækst, der er 38 procent højere end virksomheder uden akademikere, påpeger Henrik Funder, formand for Djøf Privat. 

I bunden af opgørelsen ligger Brønderslev og Vesthimmerlands Kommuner med et tab på 4 pct. i antallet af private arbejdspladser. Samlet har der været en fremgang på 1,5 pct. i hele Region Nordjylland.