Tætte drænrør er årsag til krig mellem landmand og kommune. Foto: Iben Hedemann

Landmand meldt til politiet

Vesthimmerlands Kommune har meldt en landmand fra Aalestrup til politiet for ikke at have fulgt en landsretsdom, men landmanden har rent faktisk gjort hvad han skulle.

Landmand Jørgen Skov fra Østerbølle er meldt til politiet, fordi han ikke har sløjfet det drænrør, som landsretten har pålagt.

- Der er ikke sket noget i sagen, så et enigt teknik- og miljøudvalg har sendt sagen videre til politiet, siger Niels Krebs Hansen (Kons.), Formand, Teknik- og Miljøforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune.

Men rent faktisk, så har Jørgen Skov skåret drænrøret over, inden udvalget tog beslutningen om en politianmeldelse. Kommunen har altså ikke kontrollet om påbuddet var effektueret, inden de blandende politiet ind i sagen.

- Vi har gjort hvad de har bedt os om, men under protest, siger Ulla Skov, Medhjælpende hustru, Østerbølle.

Kommunen mener dog ikke den har gjort noget galt. Den mener nemlig at familien Skov skulle have fortalt om lovliggørelsen.

- De blev jo i april bedt om at fortælle hvad de ville gøre, siger Niels Krebs Hansen, Formand, Teknik- og Miljøforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune.

- Vi skal bestemt ikke fortælle noget. De må se efter at tingene er som de skal være og det har de ikke gjort. Men de skal være velkomne, hvis de kommer forbi, siger Ulla Skov.

Nu vil Niels Krebs Hansen bede sin forvaltning om at se på sagen igen.

- Hvis de har lovliggjort det de skulle, så vil jeg tage sagen op i udvalget igen, med henblik på at trække politianmeldelsen tilbage, siger Niels Krebs Hansen, Formand, Teknik- og Miljøforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune.