08:04

Foto: Privat

1 af 2

'Lord Bendtner' støtter Morten og Peter til Special Olympics

Ingen kvaler, Bendtner betaler. En drengedrøm gik i opfyldelse for Morten Lind og Peter Bjarkam, der tog kontakt til angriberen i håbet om, at han ville donere et banner til det danske landshold for udviklingshæmmede.

Lige nu er Morten Lind og Peter Bjarkam - kendt fra TV2/Nords programmer om et unikt venskab - i Los Angeles for at deltage i de olympiske lege for udviklingshæmmede.

Sammen med Danmark har Morten og Peter vundet flere af deres indledende kampe til Special Olympics. Senest mod værtsnationen fra USA, som man søndag slog 3-1.

Og der er måske en grund til, at de to nordjyder har fået en flyvende start på turneringen. De får nemlig officiel støtte fra en yderst prominent personlighed i dansk og international fodbold - Wolfsburg-spilleren Nicklas Bendtner.

Banner med i åbningsceremoni

Den danske landsholdsangriber lægger nemlig navn og billede til et banner, som blev vist frem under åbningsceremonien lørdag aften. Selvfølgelig som mediefænomenet 'Lord Bendtner'.

Bag det hele gemmer der sig en charmerende historie. Det var Peter Bjarkam, der fik ideen om at kontakte Bendtner-lejren, så de kunne få lavet et banner, hvor der skulle stå 'Lord Bendtner wishes you a great World Games in Los Angeles'. Egentlig uden forhåbninger, men Bendtner sagde ja til det hele, inklusiv finanisiering af banneret.

- Jeg har altid synes godt om ideen om Special Olympics, og da Peter spurgte, om jeg ville bakke op med en banner, var det med et rungende ja, skriver Nicklas Bendtner i en mail til TV2/Nord.

- Jeg blev ramt af historien omkring Morten og Peter og deres stærke venskab via en fælles interesse for fodbolden. At Morten er så bidt af bolden og alt det, som det giver ham, vil jeg til hver en tid støtte op om, fortsætter Nicklas Bendtner.

Landsholdsangriberens støtte til OL-holdet kom som en positiv overraskelse for Peter Bjarkam.

- Det er rigtigt fedt, at Nicklas vil være med til at støtte Danmark i Los Angelsen og på den måde være med til øge opmærksomheden omkring Special Olympics. Det vil booste moralen, når Danmarks - i mine øjne - største fodboldikon bakker op om holdet, siger Peter Bjarkam.

Nicklas Bendtner er over de seneste år blevet et mediefænomen i hele verden med det sarkastiske navn 'Lord Bendtner' - og det er med det navn, han støtter Danmark i Los Angeles.

- Det var Peter, som spurgte, om det var i orden at bruge 'Lord Bendtner' som tekst. Jeg har forlængst accepteret tilnavnet. Det er svært at løbe fra, og hvis man ikke kan smile af det og have selvironi nok til at sige ja til det, så ville det være en falliterklæring. Jeg ved, at i dette tilfælde er en hyldest, og jeg ønsker dem et fantastisk Special Olympicc, forklarer Nicklas Bendtner.

I videoen over artiklen kan du se, da TV2/Nord første gang besøgte Morten Lind og Peter Bjarkam tilbage i marts.