Seneste nyt:

Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Sygeplejerskernes utilfredshed med arbejdspresset på de nordjyske hospitalsafdelinger fortsætter, og nu siger en sygeplejerske og Dansk Sygeplejeråd, at nok snart er nok.

Lotte Andersen har været sygeplejerske siden 1997 og arbejder lige nu som sygeplejerske på kræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

- Vi føler os pressede. Vi er frustrerede over, vi har for mange arbejdsopgaver og for mange patienter alle vegne. Vi har svært ved at nå vores arbejde, siger hun.

Hun er en af de mange sygeplejersker, der oplever en presset hverdag.

quote Det øjeblik, der er nok af mine kolleger, der siger stop, så siger jeg også stop. Så er det ikke til at holde ud at arbejde i. Det er simpelthen et for stort ansvar

Lotte Andersen, sygeplejerske på hæmatologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital

- Jeg kan simpelthen ikke nå de arbejdsopgaver, jeg har. Grundlæggende god sygepleje med at få vendt og drejet patienterne, sørget for at de får nok at drikke nok at spise. Vi klarer det med at hænge en liter saltvand op i stedet for at nøde folk til at drikke og få dem op at sidde og op at spise, fortæller Lotte Andersen om hverdagen på kræftafdelingen.

Nok er snart nok

Da hun tog hjem fra en nattevagt tidligere på ugen, lå der seks patienter på gangene, og de havde 34 patienter på afdelingen i stedet for 24. Hun har lige nu 100 timers overarbejde. Derfor er hun tæt på at sige stop.

- Lige nu er jeg enormt pessimistisk og har svært ved at se en løsning ud af problemet, siger hun.

Men så længe der fortsat er en gruppe af erfarne sygeplejersker, der kan have noget, der minder om en almindelig arbejdsdag og kan sikre oplæring af nye sygeplejersker, så vil Lotte Andersen holde ved.

- Men det øjeblik, der er nok af mine kolleger, der siger stop, så siger jeg også stop. Så er det ikke til at holde ud at arbejde i. Det er simpelthen et for stort ansvar. Det er enormt syge mennesker, vi har med at gøre, siger hun. 

På spørgsmålet om, hvor tæt hun er på at sige, hun ikke kan klare presset på afdelingen mere, svarer hun:

- Det er jeg tæt på. Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden, og det gør det også hos mine kolleger, siger Lotte Andersen.

Dansk Sygeplejeråd: Tålmodigheden er brugt op

Ifølge Dansk Sygeplejeråd er Lotte Andersen på ingen måde alene med sine frustrationer. Og kredsformand Jytte Wester vurderer, at der lige nu er 200 ledige stillinger som sygeplejersker på hospitalerne.

- Det er ikke en ny problemstilling. Den har været der gennem flere år, hvor der på grund af besparelser er blevet færre sygeplejersker i forhold til mange flere patienter, der kommer til vores sygehuse i disse år, siger kredsformand i Kreds Nordjylland i Dansk Sygeplejeråd, Jytte Wester.

Og hun mener derfor også, tålmodigheden er brugt op nu.

- Sygeplejerskerne har igennem årene dækket de huller, der var i vagtplanerne, leveret ekstra arbejde og ellers leveret mere arbejde end det, de var ansat til. Og nu er sygeplejersker for alvor trætte, så fleksibiliteten ligger på et lille sted, siger Jytte Wester.

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

def_thumb,50_percent

play Børglum Kloster åbner for de private stuer

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

Til forsiden

Til forsiden