LIGE NU:

Lynge håber på United eller Real

AaB-sportsdirektør Lynge Jakobsen håber, at det danske mesterhold havner i pulje med Manchester United, når der trækkes lod til Champions League.

Da Lynge Jakobsen vågnede op i Litauen torsdag morgen, var det med udsigt til en flyvetur til franske Nice, fordi han senere torsdag i Monaco skulle overvære den lodtrækning, som bestemmer, hvilke hold AaB skal møde i Champions League. Og hans melding var klar morgenen derpå: Han vil gerne have de helt store hold
til Aalborg.

Barca, Real eller United
- Jeg synes, at vi skal have de ultimative hold. Altså United, Real Madrid eller Barcelona. Fra andet seedningslag kunne det være Bayern München, lød det fra Lynge Jakobsen, der havde følgende ønsker til de mulige modstandere fra tredje seedningslag.

- Hvis vi får nogle af de hold, jeg taler om fra de første
lag, så vil jeg godt have et hold, vi har en fornuftig chance mod fra den tredje gruppe, og vi bør realistisk kunne slå Basel eller Marseille og måske via en tredjeplads gå videre til UEFA Cuppen, sagde han.

Dermed ikke sagt, at AaB har lagt sig ned og totalt opgivet at snuppe en af de to pladser, der sikrer videre adgang i turneringen. For holdet spiller altid for at vinde, slog sportsdirektøren fast.

Sport frem for penge
- Når jeg gerne vil have de store modstandere, så handler det om oplevelsen, at vi gerne vil præsentere United i Aalborg. Det handler om, at vi ikke bare får United på Aalborg Stadion til en sommerkamp, hvor vi betaler tre millioner kroner for, at de bare gider kigge forbi, men at de nu faktisk kommer, fordi vi spiller
i samme turnering som dem, konstaterede han og afviste, at det med de store penge har indflydelse på hans lodtrækningsønsker.

- Jeg går ikke så meget op i det med pengepungen. Jeg ved godt, at det er vigtigt, og at vi tjener mange penge på at være i Champions League, men vi taler altså fodbold, og det synes jeg, at vi skal holde fast i, men vi tager gerne den økonomiske sidegevinst med, sagde Lynge Jakobsen.

Ingen forstærkninger på vej
Kvalifikationen til Champions League får ham ikke til at fare ud for at finde forstærkninger til AaB-holdet.

- Jeg forhandler ikke med nogen lige nu, men kan ikke afvise, at der sker noget. Men det er altså lige så sandsynligt, at der ikke sker noget. Jeg synes, omgivelserne har meget travlt med, at vi skal ud og hente nogle spillere. Prøv engang at forestille dig, hvad der ville der ske på andre arbejdspladser, hvis man
hele tiden gik og sagde, at man ikke var tilfreds med sine folk og gerne ville have nogle andre. Vi blev dansk mester, uden at jeg tror, at vi havde de bedste spillere, men vi havde det bedste hold, og det skal jeg sikre, at vi fortsat har.

De andre danskere
Onsdagens kampe i Champions League-kvalifikationen bød på et par artige overraskelser. Således får den fornemme klubturnering for første gang et cypriotisk og hviderussisk islæt. Anorthosis Famagusta fra Cypern slog græske Olympiakos ud med overbevisende 3-1 samlet, mens Bate Borisov fra Hviderusland slog bulgarske Levski Sofia ud med sammenlagt 2-1.

Liverpool, hvor Daniel Agger ikke fik spilletid, havde hjemme på Anfield store problemer med at komme videre. Først på et mål langt inde i den forlængede spilletid sikrede Dirk Kuyt holdet en samlet 1-0 sejr over Standard Liège.

Nicklas Bendtner scorede for Arsenal, da holdet samlet slog Twente 6-0.

/ritzau/

270920 halvorsminde efterskole

Trods nyt smitteudbrud på efterskole: - Vi har haft et rigtig godt døgn på trods

Sanserum, fødestue, Regionshospital Nordjylland, Hjørring

play Nye sanserum til fødende i Hjørring: - Jeg håber, det bliver alt det, kvinder drømmer om

240621 Karsten Lauritzen donerer bryllupsblomster

Plejehjem fik blomster fra politikers bryllup: - De er så smukke, vores borgere glemmer deres sygdomme for en stund

bil

Voldsomt solouheld: 19-årig mand kørte ind i træ

270920 halvorsminde efterskole

Trods nyt smitteudbrud på efterskole: - Vi har haft et rigtig godt døgn på trods

Sanserum, fødestue, Regionshospital Nordjylland, Hjørring

play Nye sanserum til fødende i Hjørring: - Jeg håber, det bliver alt det, kvinder drømmer om

Til forsiden

Til forsiden