Måtte gnide tigerbalsam i øjnene for at græde: Nordjyske Hannah er den generte stuepige i 'Badehotellet'

Siden sæsonpremieren i starten af marts, har trofaste seere af dramaserien 'Badehotellet' kunnet stifte bekendtskab med stuepigen Lily.

Det var med rystende hænder, at den dengang 23-årige Hannah Sibbesen fra Aars listede ud fra undervisningslokalet. 

Hun var i gang med at undervise en 4. klasse i kristendom som lærervikar, da hendes telefon ringede. Og det var navnet i displayet, som gjorde hende ekstra nervøs.

Da opkaldet var slut, havde hun temmelig svært ved at skjule sine følelser:

- Jeg kunne bare græde. Jeg var så glad og lettet, husker hun.

For opkaldet var kulminationen på en proces, der havde varet flere måneder. Det var casteren på den populære dramaserie, 'Badehotellet', som havde ringet. Nu var rollen som Lily i 'Badehotellet' hendes.

Debut med udfordringer

Det er efterhånden mange måneder siden, at Hannah Sibbesen fik det opkald, der for alvor har sat skub i hendes drøm om at blive professionel skuespiller. Men det er først nu, hvor 10. og sidste sæson af 'Badehotellet' ruller over skærmen, at oplevelsen er ved at bundfælde sig:

- Det er først rigtig gået op for mig nu, hvor alle har set det, fortæller hun i denne uges udgave af samtaleprogrammet Indblik.

Hannah Sibbesen søgte rollen i ”Badehotellet” sammen med hundredvis af andre. Men det var altså hende, der i sidste ende blev castet til rollen som den generte stuepige Lily. Og netop det at skulle arbejde med alle de nuancer, som giver en fiktiv karakter liv, har været sjovt – men også udfordrende – for Hannah Sibbesen, der har debut som tv-skuespiller i 'Badehotellet'.

For eksempel var det ikke uden udfordringer, da en scene, hvor Lily er meget ked af det, skulle i kassen:

- Det var på en af de første optagedage, vi skulle filme den scene. Og normalt kan jeg godt lytte til for eksempel en sang og så blive ked af det. Men på det tidspunkt var jeg bare så lykkelig over at være kommet med i serien, at jeg havde lidt svært ved det. Så det var noget med at putte tigerbalsam godt ind i øjnene og så prøve en masse gange, fortæller hun.

En fremtid som skuespiller?

Man kunne måske godt tro, at det kan være svært som ikke-uddannet skuespiller pludselig at skulle spille overfor den lange række af professionelle skuespillere, som udgør størstedelen af karaktergalleriet på 'Badehotellet'.

Men kollegerne på serien tog rigtig godt imod hende, fortæller Hannah Sibbesen:

- Det er sådan en lille familie, man kommer ind i. Så man føler sig helt tryg.

Samtidig har hendes uddannede kolleger været rigtig gode til at komme med gode råd og små hints undervejs i optagelserne.

- Og det at have haft mulighed for at sidde og se dem arbejde har også givet rigtig meget, fortæller hun.

Hannah Sibbesen drømmer om at gøre skuespil til sin levevej og hendes medvirken i 'Badehotellet' har kun givet yderligere næring til drømmen. Men ligesom castingprocessen til 'Badehotellet' var et nåleøje at komme igennem, er det også meget få, der hvert år optages på de danske skuespilleruddannelser. 

Dog er Hannah Sibbesen ikke i tvivl om, at rollen som Lily har givet et godt rygstød:

- Jeg har fået nogle gode kontakter nu og har fået mulighed for at vise, at jeg kan noget indenfor faget. Så det er mit håb, at det kan blive et springbræt til andre, spændende projekter, siger hun.

Du kan møde Hannah Sibbesen i denne uges udgave af Indblik. Se programmet allerede nu i playeren øverst i artiklen eller kig med i aften klokken 19.45 på TV2 Nord Salto. Du finder alle episoder af Indblik på tv2nord.dk/indblik


Seneste nyt

fra Nordjylland