Måger plager i Aalborg

Foto: Iben Hedemann

Mange aalborgenserne føler sig generede af måger i Aalborg midtby. De aggressive måger skal ikke kun fjernes ved regulering, men også ved en adfærdsændring hos borgerne, mener en naturvejleder.

Måger i byerne er til stor gene for borgerne mange steder i Nordjylland. I Aalborg midtby regulerer kommunen mågebestanden ved at skyde nogle af mågerne om efteråret. Men problemet skal også løses af borgerne selv. Det siger naturvejleder og skytte Klaus Godiksen fra Aalborg Kommune.

- Vi har jo massive mågeproblemer. Mågerne er begyndt at yngle herinde i byen, og her hører de bestemt ikke hjemme, siger Klaus Godiksen.

Aalborg Kommune har igennem de seneste år skudt måger i midtbyen, hvor de er til gene for borgerne. Men selve årsagen til, at mågerne kommer, skal også fjernes. Derfor opfordrer Klaus Godiksen til, at aalborgenserne skal gøre livet sværere for mågerne.

- Vi skal være fælles om at løse problemet her i Aalborg, og derfor skal folk lade være med at smide madaffald på gaderne, og når de er ude på tur. Sådan noget har mågerne fundet ud af er rigtig nemt at spise, siger naturvejlederen.

Selvom det er hyggeligt at fodre fugle, så har det den samme effekt på mågerne, som efterladt skrald har. Det tiltrækker mågerne og giver dem nemme levevilkår i byen.

- Når vi fodrer så massivt, som man gør for eksempel i Østre Anlæg, så laver man en ubalance i tingene, fordi så lokker man jo simpelthen mågerne herhen, siger Klaus Godiksen.

Det er kun to typer måger, som kommunen må skyde. Det er henholdsvis stormmåger og sølvmåger samt deres unger. Mågerne bliver skudt fra 1. september hvert år.

Forsiden lige nu