LIGE NU:

Mand lokker drenge til onani

Når børn bliver seksuelt krænket på internettet, så er ofrene oftest små piger. Men det kan også gå ud over drenge. I dag blev en 30-årig mand fra Sæby idømt tre måneders fængsel for at lokket tre mindreårige drenge til seksuelle krænkelser på Skype.

Det var på chatsiden speek.dk at den 30-årige sæbynit i 2012 kom i kontakt med de tre drenge på 12 og 13 år. Gennem to år udgav sig for at være en 17-årig pige, og på den måde lokkede han flere gange drengene til at onanere foran et webcam på skype, mens han kiggede på.

- Det er jo ikke sjovt for en dengang 13-årig dreng at tro at man skyper med en 17-årig pige, for så at finde ud af at det er en 30-årig mand, man sidder og blotter sig for, siger senioranklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask.

Sagen er nået til retten i Hjørring fordi en af drengenes mødre undersøgte sin søns færden på sociale medier. Her fandt hun ud af at sønnen var blevet sexkrænket og hun meldte det til politiet. Nu kender hun gerningsmandens navn.

- Det er en ubehageligt at jeg nu kender hans navn. Det betyder jo at jeg kan google ham og finde billeder af den mand, der har manipuleret min søn til at tage tøjet af, fortæller Ida Mortensen, der bor i Grønland.

I retten i Hjørring blev den 30-årige mand idømt tre måneders fængsel. En af månederne blev gjort ubetinget. Manden har erkendt sig skyldig og i retten forklarede han, at han skammer sig over at være tiltrukket af små drenge og at han gerne vil i behandling hos en psykolog.

- Jeg føler mig som en normal mor med en normal kontakt til mit barn, og jeg føler at han er et ganske fornuftigt barn. Men alligevel gør han det her i hemmelighed. Man kan virkeligt bliver overrasker, siger Ida Mortensen, der opfordrer alle forældre til at holde nøje øje med hvad deres børn foretager sig på sociale medier.

Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet, mener at drenge har sværere med at tale om overgreb på internettet end piger. Det uddyber han i TV2/Nord udsendelse i aften 19.30.

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

25_seconds

play Havnefoged hjalp til ved redningsaktion og fik reddet elever i land

Lene Odgaard Andersen

play Lene er en af de sygeplejersker, der skal strejke: - Jeg er ked af, at det rammer borgere

def_thumb,50_percent

play Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn og sprængt

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

25_seconds

play Havnefoged hjalp til ved redningsaktion og fik reddet elever i land

Til forsiden

Til forsiden