LIGE NU:

Mand sigtet for overgreb mod hundredvis af drenge - nordjyske sager blandt

En 33-årig mand fra Esbjerg er sigtet for seksuelle overgreb begået mod drenge under 15 år - herunder børn fra Nordjylland.

En 33-årig mand fra Esbjerg-området er sigtet i en omfattende sag om blandt andet "grooming" og seksuelle overgreb. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Begrebet "Grooming" dækker over, at en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Ifølge DR er der tale om grooming og seksuelle krænkelser mod flere hundrede drenge fra hele landet. Og det indebærer også sager fra Nordjylland. Det bekræfter Nordjyllands Politi overfor TV2 Nord. 

- Det er korrekt, at der kortvarigt har været foretaget enkelte efterforskningsskridt i sagen hos os i Nordjylland, lyder det fra Christian Brinck, presseansvarlig hos Nordjyllands Politi. 

Den presseansvarlige hos Nordjyllands Politi henviser samtidig til, at hele sagskomplekset ligger hos Syd- og Sønderjyllands Politi, og han kan derfor ikke udtale sig om, hvor mange sager der stammer fra Nordjylland. 

Efterforskning i 1,5 år

Sagen er lige nu ved at blive vurderet juridisk af anklagemyndigheden på baggrund af politiets efterforskning, og derfor kan Syd- og Sønderjyllands Politi heller ikke oplyse, hvor mange tilfælde af eventuelt grooming eller seksuel krænkelse, der er sket i Nordjylland.

- Da både grundlovsforhøret og retsmøderne i forbindelse med fristforlængelse er foregået for lukkede døre, kan hverken politi eller anklagemyndighed i øjeblikket oplyse yderligere.

Den 33-årige mand fra Esbjerg-området blevet anholdt 9. januar i år. Politiet indledte efterforskningen i april 2018.

Den 33-årige er nu sigtet for at have taget kontakt til et stort antal mindreårige drenge under 15 år rundt om i Danmark og udsat dem for blufærdighedskrænkelse og anden seksuel omgang end samleje.

Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er "Snapchat" stavet bagfra. Dog har politiet ikke bekræftet, at kontakten mellem den sigtede og drengene er foregået via Snapchat. 

Manden sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, og i forbindelse med efterforskningen er en "meget stor" gruppe børn blevet videoafhørt. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Det forventes, at der rejses tiltale mod manden inden for nogle måneder.