LIGE NU:

Mand vristede pistol fra betjent og skød sig selv i hovedet

En mand fravristede torsdag tjenestepistolen fra en betjent. Han skød derefter sig selv i hovedet. Sagen efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

En mand fravristede torsdag kort før klokken 13 en tjenestepistol fra en betjent fra Nordjyllands Politi og skød sig selv i hovedet.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der kort efter hændelsen, modtog en telefonisk orientering fra Nordjyllands Politi.

DUP har på baggrund af hændelsen iværksat en efterforskning af sagen og har sendt to efterforskere til gerningsstedet. Gerningsstedet er på en adresse i Svenstrup.

Han fortæller at Nordjyllands Politi i deres orientering til DUP oplyste, at der blev afgivet mindst et skud, men der er muligvis tale om to skud. Det skal efterforksningen nu afklare.

Det var manden selv der, efter at han havde fået vristet pistolen fra betjenten, skød sig i hovedet. Manden er ifølge Rasmus Blaabjerg i live, men hans tilstand er derudover ukendt.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har iværksat en efterforskning af sagen efter retsplejelovens bestemmelser om "udrykningssager". Efter denne bestemmelse iværksættes en efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politidirektør ved Nordjyllands Politi Elsemette Cassøe fortæller til TV2 Nord, at man, når DUP har foretaget de første afhøringer, lader de involverede ansatte gennemgå hvad man kalder en psykologisk debriefing.

 

Sådan arbejder Den Uafhængige Politiklagemyndighed