Foto: Ivan Bitsch

Mange efterladte dyr har fået et nyt hjem

Rekordmange efterladte dyr blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internater sidste år, og organisationen glæder sig over, at mange af dem har fået et nyt hjem.

2014 blev et rekordår på godt og ondt for Dyrenes Beskyttelses internater. Organisationen fandt sidste år et nyt hjem til flere dyr end nogensinde før. I gennemsnit fik 16 dyr hver dag et nyt hjem.

- Det er helt fantastisk, at vi har hjulpet så mange dyr ud til nye hjem, så de derved har fået en ny chance for et godt liv. 16 dyr hver dag er rigtig mange, og forud for det ligger et stort arbejde, siger Jens Jokumsen, der er ansvarlig for internater i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse har videreformidlet 22 procent flere dyr sidste år end i 2013, men en af grundene til stigningen er, at flere efterladte dyr bliver indleveret på organisationen internater.

- Det er jo en ulykkelig udvikling, at så mange dyr kommer i en situation, hvor de har brug for hjælp, siger Jens Jokumsen.

Nordjyllands Internat, som åbnede i 2014, sørgede for nye hjem til 409 dyr. Det er især katte, der bliver indleveret på internatet i Hjallerup.

- Alt for mange katte er desværre ikke neutraliseret. Det betyder, at de får killinger, som oftest er uønskede, og som ingen tager ansvar for. Det milde vejr har tilmed betydet endnu flere kuld i år, siger Jens Jokumsen.

Nordjyllands Internat fandt et nyt hjem til 293 katte i 2014. Internatet skaffede også 76 hunde og 40 andre dyr en ny familie at bo hos.