Seneste nyt:

Mange tagskader efter snestorm: - Pas på når du rydder, siger forsikringsselskab

Telefonerne har kimet hos forsikringsselskabet Alm. Brand efter årets første sne.

De store mængder sne 1. december har overrumplet ganske mange nordjyder. Det betyder skader på huse og møbler og har givet travlhed hos forsikringsselskabet Alm. Brand.

- Telefonerne har kimet, og vi har haft travlt med at hjælpe vores kunder særligt i Nordjylland, som har været hårdt ramt, siger Jesper Olsen, skadechef for bygning & løsøre i Alm. Brand.

quote Nordjylland har de sidste mange år været særligt hårdt ramt.

Jesper Olsen

Det er især vandskader på grund af sne og vand, de mange opringninger går på.

- Langt de fleste henvendelser drejer sig om, at sne og vand trænger ind gennem taghætter og ødelægger gulve, lofter og møbler, forklarer han.

Store mængder på kort tid

Forsikringsselskabet har været nødt til at udvide åbningstiderne for at imødekomme det store behov for rådgivning fra kunderne. 

Og de forventer også, at der vil komme flere henvendelser over weekenden, efterhånden som nordjyderne får besigtiget deres hjem. Og det er i kamp med tiden, når skaderne skal opdages, lyder det:

- Det er vigtigt, at man melder skaden så hurtigt som muligt til sit forsikringsselskab og tager fotos af de ting, som er ødelagt, opfordrer Jesper Olsen.

Pas på, når du rydder sne

De fleste har nok taget fat med at få de hvide masser væk. Men det er altså ikke bare med at tage en skovl og gå amok, når sneen skal fjernes.

- Skal man rydde sne fra taget, er det vigtigt, at man gør det på en sikker måde og helst fra jorden, forklarer Jesper Olsen og fortsætter:

- Her skal man især være opmærksom på, hvor der ligger mest sne, så man kan prøve at fordele det jævnt for at undgå stor belastning på dele af taget.

Flest skader i Nordjylland

Nordjylland har hos forsikringsselskabet en kedelig rekord i stormskader. Det løber op i 36.000 stormskader de seneste 10 år i Midt- og Nordjylland, viser tal fra Alm. Brand.

- Nordjylland har de sidste mange år været særligt hårdt ramt, og det ser desværre heller ikke ud til at blive nogen undtagelse denne gang, siger Jesper Olsen.

De store mængder sne har givet travlhed hos forsikringsselskabet Alm. Brand.

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

Polkiti karneval

Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden