LIGE NU:

Mangler 45 millioner

Pengene rækker ikke i Vesthimmerland Kommune. Der mangler 45 millioner kroner. Det må borgmester Knud Kristensen sande, efter han netop har gennemgået de kommunale budgetter, endnu en gang.

Forleden kom det frem, at Hjørring Kommune mister millioner af kroner i regeringens såkaldte udligningsreform, og det fik borgmester Knud Kristensen (K) i Vesthimmerlands Kommune til at tjekke egne tal en ekstra gang.

- Det er noget skidt, siger Knud Kristensen.

Beregningerne viser, at kommunen mangler 45 millioner på budgettet for 2013.

- Vi får de 10 millioner kroner, som vi forventede i tilskud fra udligningsreformen, til gengæld er det en del af bloktilskuddet, der ryger, siger Knud Kristensen.

Borgmesteren peger på, at det nu kommer til at koste på alle områder i den kommunale service.

- Alt er i spil. Hver en sten skal vendes, og det er strukturen inden for skoler, daginstitutioner og ældreområdet, vi skal have kigget på og finde besparelser, siger Knud Kristensen.

Det er tilsyneladende skattegrundlaget, der er rykket markant i Vesthimmerlands Kommune, idet befolkningstilgangen ikke har været som ventet, ligesom en række centraliseringsopgaver fra regeringens side koster. Kommunen får med andre ord ikke så mange skattepenge ind i kassen, som der ryger ud.

- Man kan vel efterhånden sige, at de mange kommunale minusser er kommet for at blive, idet regeringen til stadighed pålægger kommunerne at løse flere og flere opgaver uden, at der følger penge med. Det holder simpelthen ikke, og jeg frygter, det kommer til at gå galt for rigtig mange kommuner, siger Knud Kristensen.