LIGE NU:

Markant rektor takker af

Finn Kjærsdam stopper som rektor på Aalborg Universitet den 1. maj, og selvom Kjærsdam måske ikke altid har været så synlig udadtil, så er det en stor og vigtig personlighed, universitetet siger farvel til.

Den 1. maj er det slut. Efter ni år som rektor på Aalborg Universitet (AAU) trækker Finn Kjærsdam sig tilbage. På en solrig tirsdag tog Finn Kjærsdam afsked med universitetet, hvor han har været i næsten 40 år.

- Det er vemodigt at tage afsked med alle de mennesker, man er sammen med til daglig, for dem kommer man ikke til at se så meget til mere, siger Finn Kjærsdam.

Der er mange minder, der skal pakkes ned, før Finn Kjærsdam den 1. maj overlader rektorkæden til Per Michael Johansen.

- Selvfølgelig er det svært at skulle pakke sit rektorliv ned i flyttekasser, og os omkring ham har da også været meget bevægede, siger rektorsekretær Louise Skov Pihlkjær.

Den afgående rektor blev påhæftet masser af tillægsord ved tirsdagens afskedsreception. Venlig, positiv og iderig var blot nogle af dem.

- Jeg er modtagelig for ros, så jeg har da nydt det. Og de har også alle sammen fået fat i en stor del af det, som jeg selv synes, at jeg sætter pris på, siger Finn Kjærsdam.

Aalborg Universitet har været inde i en rivende udvikling under Finn Kjærsdams ledelse. Der er i dag over 17.000 studerende på universitetet - 7000 flere end da Finn Kjærsdam blev rektor i 2005. De studerende har da også masser af ros til den afgående rektor.

- Han er meget nordjysk. Stille og rolig, og hvis man kommer med velargumenterede holdninger, så lytter han gerne til dem. Så man føler ikke, at han bare siger "nå, det er de studerende igen, dem har jeg ikke tid til", siger Michael Trabjerg, der er uddannelsespolitisk ordfører i Studentersamfundet på AAU.

Det rolige gemyt er flere gange kommet Finn Kjærsdam til gavn som rektor. Det skete blandt andet, da han fik lægeuddannelsen til Aalborg efter et møde med den tidligere regering.

- En af de nødvendige ting som rektor, er at man har is i maven. Så når det hele brænder på rundt om én, så tager man det bare stille og roligt, siger Finn Kjærsdam.

Talerne ved afskedsreceptionen fremhævede alle Finn Kjærsdam for de resultater, han har opnået. Men der er ingen tvivl om, hvad Finn Kjærsdams nærmeste kolleger kommer til at savne mest.

- Jamen, bare Finn. Altså vores chef, og vores kollega og vores jazzmusiker, siger Kjærsdams sekretær Louise Skov Pihlkjær.

Jazzmusikken får Finn Kjærsdam måske mere tid til at dyrke i fremtiden, hvor der udover rollen som far og bedstefar venter ham en titel som professor emeritus.

PH MA Udfordringen (S1_E9) StillS

play Få sekunder afgjorde 'Udfordringen': Se hvem der tog sejren og vandt turen til Kilimanjaro

080321 Brand i Blenstrup

Brand i Blenstrup: Ægtepar sprang ud fra husets førstesal

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

PH MA Udfordringen (S1_E9) StillS

play Få sekunder afgjorde 'Udfordringen': Se hvem der tog sejren og vandt turen til Kilimanjaro

080321 Brand i Blenstrup

Brand i Blenstrup: Ægtepar sprang ud fra husets førstesal

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

Til forsiden

Til forsiden