Massagepiger forlanger ligestilling

Det er næsten umuligt at drive det lovlige erhverv som massagepige i Danmark uden alligevel at bryde loven. Sådan siger Sexarbejdernes Interesse Organisation efter dommen Gøglerbådssagen i dag.

En 63-årig mand fik i dag fem måneders betinget fængsel og en 43-årig mand 40 dages fængsel i - begge for rufferi - i den såkaldte Gøglerbådssag.

Sagen har fået Sexarbejdernes Interesse Organisation på barrikaderne. Ifølge Susanne Møller, talskvinde for S-I-O er det ikke muligt at drive massageklinik som enhver anden forretning. Det skyldes især rufferiparagraffen, der forbyder andre end den prostituerede at tjene penge på den seksuelle ydelse. Det gælder f.eks. den, der udlejer en lejlighed til en massageklinik.

- Det officielle Danmark tager gerne imod den skat og den moms, vi betaler, men vi får ikke lov til at drive vores forretning som alle andre, siger Susanne Møller til TV2 Nord.

Susanne Møller har tidligere arbejdet i flere massageklinikker, hvor lokalerne var lejede, men nu ejer hun selv den ejendom, hvor hun driver sin klinik. Men det mener hun ikke, man kan forlange af alle massagepiger.

- Som loven er i dag tvinges pigerne til at arbejde på gaden, og det betyder en stor risiko for pigernes sikkerhed. Vi forlanger ligestilling, så vi kan drive vores lovlige erhverv, uden automatisk at gøre vores udlejere og samarbejdspartnere kriminelle, siger hun.

Socialdemokraten Flemming Møller Mortensen er lydhør overfor kritikken:

- Vi skal selvfølgelig gøre livet surt for alfonser og andre, der tjener penge ulovligt på prostitution, men vi kan ikke have et lovligt erhverv, som ikke kan eksistere på lovlige vilkår.

Flemming Møller Mortensen vil nu rejse sagen overfor justitsminister Lars Barfod.

Ifølge Susanne Møller er lovgivningen på området stærkt forældet og bygger på en næsten 100 år gammel sædelighedslov:

- Det er tankevækkende, at den samme lov, som forhindrer os i at udføre vores arbejde lovligt også nævner utroskab som et lovbrud. Det er på tide, at vi bliver anerkendt for det, vi er, siger talskvinden for Sexarbejderne til TV2 Nord.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland