Masser af sort arbejde hos restauranter

En del restauranter i Nordjylland kan fortsat ikke finde ud af følge reglerne. Skattecenter Aalborg har under en kontrolaktion afsløret masser af sort arbejde.

Der bliver udført masser af sort arbejde i den nordjyske restaurationsbranche. Det kan Skattecenter Aalborg konstatere efter en kontrolaktion rettet mod restauranter og cafeer.

Skattecentret besøgte 24 restauranter og interviewede 151 personer, herunder 63 udlændinge fra 23 forskellige lande. Fem personer er mistænkt for sort arbejde, mens to nåede at stikke af. En af dem er dog senere blevet identificeret som kontanthjælpsmodtager. Den anden person leder både Skattecentret og ejeren fortsat efter, da ejeren ikke lige kunne komme på, hvem det var.

Kontrollen afslørede også mindst to personer på overførselsindkomst. Desuden var der 21 personer, der havde "første arbejdsdag". De vil senere blive kontrolleret for at sikre, at de kommer på de officielle lønningslister.

Fødevareregion Nord var også med på kontrolaktionen. De gav 11 indskærpelser, som medfører gebyrbelagt opfølgningsbesøg og efterfølgende bøde, hvis forholdet ikke er bragt i orden. Der blev givet 1 forbud og 2 bøder.