LIGE NU:

Massiv opbakning til Aalborg Zoo

TV2/Nord og Aalborg Zoo viste onsdag en hesteslagtning på Facebook og i Nordjylland LIVE. Ikke for at provokere, men for at vise virkeligheden. Og den holdning får massiv opbakning.

Onsdag viste vi på vores Facebook-side og i Nordjylland LIVE hvordan Aalborg Zoo hver tirsdag åbner slagtehuset og tager livet af en hest, så havens rovdyr kan spise.

Aalborg Zoo, som lukkede TV2/Nord ind i slagtehuset og TV2/Nord, som viste billederne til nordjyderne, og i princippet hele verden, gjorde det ikke for at provokere, men for, som dyrepasser Frank Thomsen siger, at vise at vi ikke lever i "en Disney-verden, hvor vi synes, at alt er synd for dyrene."

Vi spurgte brugerne på Facebook, om de delte Franks holdning til at vise virkeligheden, og lynhurtigt viste sig en massiv opbakning til beslutningen.

"Så længe alle dyr, også dem der skal slagtes, får en human behandling, så er jeg helt enig. Og det ser jo ud til at Frank har styr på det han laver. Og det er vel en anelse tankevækkende at i er nødt til at skrive "Barske billeder". Havde det nu været en ko, der blev skudt og slagtet, så havde den sætning, med stor sandsynelighed, kunne undværes. Men ja som hestetosset tøs, er det helt sikkert en anelse barskt. Men det er den skinbarlige sandhed. Frank har ret, så længe vi husker vores etik og gode manere," skriver Renee Hansen i en kommentar, der har modtaget 169 likes.

En anden af Facebook-brugerne, Maria Kill, skriver: "Nu er jeg en af dem som bryder i gråd, har mareridt og bliver hjemsøgt i flere dage når jeg ser dyr som bliver mishandlet, halal slagtet, pint ind i døden og så videre. Jeg står i den grad inde for at dyr skal have det godt indtil sidste sekund og de skal herfra på en human og værdig måde! Og det må man sige denne hest har og kommer. Den får klap og nus, en tur i trailer og en bolt i panden, den aner intet og mærker intet. Jeg kan ikke se så meget som 5 sekunder af det første, jeg har beskrevet, dette kan jeg se uden problemer. Hesten lider på ingen måde og den går til et godt formål, når den nu alligevel skulle til de evige marker."

Videoen på Facebook er torsdag morgen blevet set over 40.000 gange og er blandt andet nået til Sverige hvor Alfred Lindskog delte videoen i gruppen Folk i svenska djurparker.

Han skriver: "Igen går danskerne i teten mod amerikaniseringen og disneyficeringen. Det her Åter igen går danskarna i täten mot amerikaniseringen och disneyfieringen. Det her ville man aldrig vise i Sverige, men som han (Frank Thomsen red.) siger i filmen: Danmark er nok verdens mest oplyste land."

I kan se videoen og alle kommentarer i debatten herunder.

Ovenfor kan I se hele reportagen samt vores interview med Frank Thomsen, der var i Nordjylland LIVE onsdag.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Post by TV2/Nord.

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

René Antonsen

play Fra den ene vigtige kamp til den anden: Onsdag kan Aalborg Håndbold blive danske mestre

011c81a4-bed8-4939-a2eb-4c120f18003c

play Sygeplejersker stemmer nej – strejke på vej i denne uge

Retten i Aalborg

Voldsomme anklager: 29-årig kvinde kører sin mand ned i Aalborg

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

René Antonsen

play Fra den ene vigtige kamp til den anden: Onsdag kan Aalborg Håndbold blive danske mestre

011c81a4-bed8-4939-a2eb-4c120f18003c

play Sygeplejersker stemmer nej – strejke på vej i denne uge

Til forsiden

Til forsiden