02:41

Else Marie Nielsen måtte vente længe og tage helt til Bornholm for at få amputeret sin storetå. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Måtte ikke få syg tå fjernet

Igennem næsten et år har en kvinde fra Thy levet med stærke smerter og vanedannende morfin. Lægerne på de nordjyske sygehuse kunne ikke blive enige om, hvad der var galt med hendes ene fod.

72-årige Else Marie Nielsen anklager nu lægerne på hospitalerne for at være for dårligere til at træffe beslutninger - til stor gene for patienterne.

Det sker nu, da hun har fået amputeret sin storetå efter otte måneders sygdom i foden. Hun måtte rejse til den anden ende af landet for at få tåen fjernet.

- Selve tåen så ud som en ballon, der var pustet op, og så var den sort. Og det væltede ud med bakterier, fortæller Else Marie Nielsen.

De nordjyske læger ser første gang på foden i julen 2012, men de kan ikke finde en diagnose. Derfor bliver den 72-årige Thybo sendt rundt i sygehussystemet. I et halvt år bliver hun sendt rundt imellem sygehusene i Thisted og Aalborg, og senere også Silkeborg og Herning.

- Jeg er aldrig udenfor smerte. Selv med al den medicin jeg får, siger hun.

Til sidst mister Else Marie Nielsen tålmodigheden, og tager sagen i egen hånd. Hun kontakter hospitalet i Rønne på Bornholm. Her er lægerne enige med den 72-årige patient. Hospitalet amputerer omgående tåen.

- Jeg synes det var helt urimeligt, fordi behandlingen skulle være foretaget langt tidligere, siger overlæge Stig Pors Nielsen fra Bornholms Hospital.

- Det tog tre kvarter, og så var min tå væk. Og jeg har ikke haft ondt et eneste minut siden, fortæller den nordjyske patient.

Hun undrer sig over, hvorfor hun ikke fik hjælp tidligere, og hvorfor de nordjyske sygehuse ikke ville træffe beslutningen.

Regionrådsformand Ulla Astman (S) vil ikke kommentere forløbet, fordi der kører en klagesag over forløbet.