LIGE NU:

Mauls erstatningskrav lader vente på sig

Kaare Mauls erstatningskrav kommer først i morgen.

Kan først stille erstatningskrav i morgen
Tidligere skoleinspektør Kaare Maul og hans advokat har endnu ikke fastlagt erstatningskravet til Vesthimmerlands Kommune. Efter planen skulle det ellers være sket i dag, men teknikaliteter udsætter det til onsdag.
Vesthimmerlands Kommune må vente ekstra 24 timer, inden de bliver konfronteret med erstatningskrav for ulovlig fyring fra tidligere skoleinspektør ved Strandby Skole.
- Vi er i øjeblikket ved at indhente nogle tekniske informationer og først derefter kan vi sætte et endelig tal på, hvor stort erstatningskravet bliver, siger Kaare Mauls advokat Torben Haldrup til TV2/Nord.

Kommunen fejlede
I sidste uge slog en uvildig undersøgelse lavet af juraprofessor Claus Haagen Jensen fast, at kommunen fejlede, da de sidste år fyrede Kaare Maul efter vejledning fra Kommunernes Landsforening (KL).

Syv-cifret erstatning
Det meste af dagen har Kaare Maul holdt møde med sin advokat Torben Haldrup om størrelsen på erstatningen. Advokaten har før givet udtryk for, at erstatningskravet bliver i millionklassen.
- Jeg regner med, at vi får de sidste detaljer på pladsen i løbet af onsdag formiddag, og så kommer der en udmelding, siger Torben Haldrup.

KL vil ned på et års løn
Torsdag skal politikerne i Vesthimmerland tage stilling til erstatningskravet. Mandag meddelte KL, at de råder kommunen til højst at udbetale et års løn i erstatning. Et politisk flertal med Venstre og Konservative ser umiddelbart ud til at have samme holdning.