Foto: Jesper Christiansen (Arkiv)

Maxi-puck!

Frederikshavn har matchbold efter torsdag aftens maratonkamp. White Hawks bliver dansk ishockeymester, hvis holdet vinder den sjette finalekamp på søndag i Vojens.

103 minutters effektiv kamp måtte der til. Næsten fire timer varede det i alt, inden jublen kunne bryde løs i Frederikshavn efter Frederikshavn White Hawks' 2-1-sejr over Sønderjyske i femte finalekamp om DM i ishockey.

Robin Bergmans afgørende scoring kort inde i tredje overtidsperiode giver frederikshavnerne en samlet 3-2-føring i serien, og holdet bliver dansk mester, hvis det også vinder på søndag i Vojens.

Foran 2305 tilskuere på de tætpakkede tribuner i skøjtehallen i den nordjyske ishockeyby kunne svenske Oscar Andersson bringe Frederikshavn White Hawks på 1-0 efter et kvarters spil i første periode.

Men trods den fornuftige start fandt frederikshavnerne aldrig topniveauet i en ikke særligt velspillet forestilling.

Mod slutningen af anden periode slog de sejt kæmpende gæster igen, da altid farlige Jason Walters fik for meget plads til at skøjte ind i hjemmeholdets zone, hvor han kunne lægge op til Steffen Franks udlignende mål.

Med blot fire sekunder igen af den ordinære kamp blev Frederikshavns Robin Bergman ramt af en helt unødvendig udvisning, da han sendte pucken ud over glasset i en ufarlig situation.

Det gav Sønderjyske en solid fordel med overtal i næsten to minutter i begyndelsen af overtiden, men hjemmeholdet forsvarede sig flot og slap med skrækken.

I stedet blev det selv samme Bergman, der afgjorde forestillingen, næsten fire timer efter at den var blevet sat i gang.