McDonald's raser over Rebild Kommune Foto: TV2/Nord

McDonald's raser over Rebild Kommune

Fastfoodgiganten McDonald's stiller sig på bagbenene over Rebild Kommunes lokalplaner, der ophæver McDonald's og Shells monopol på benzin - og fastfoodsalg ud til motorvejen ved Haverslev.

Shell og McDonald's ved motorvejen ved Haverslev kan få konkurrence i fremtiden. Det skriver NORDJYSKE. Rebild Kommunes nye lokalplan for Haverslev Industri ophæver nemlig det monopol, Shell og McDonald's har haft på salg af fastfood og benzin ved motorvejen ved Haverslev. Og det falder bestemt ikke i god jord hos McDonald's.

Shell og McDonald's har i en årrække været sikret mod direkte konkurrence gennem en klausul, som er indgået med Nøragers tidligere borgmester Poul Larsen (K) i februar 2006. Men i følge Rebild Kommunes borgmester Anny Winther (V) skulle klausulen aldrig have været en del af handlen.

McDonald's vender sig skarpt imod lokalplanen. Ifølge NORDJYSKE anklager McDonald's Danmark A/S' advokat, Peder Sølbech Larsen, i en indsigelse Rebild Kommune for magtfordrejning, fordi den nye lokalplan efter advokatens opfattelse kun har til formål at muliggøre en fastfoodrestaurant på grunden. Dette nægter Rebild Kommunes borgmester Anny Winther dog er tilfældet.

Byrådet skal behandle lokalplanen i morgen.