LIGE NU:

Mere end 400 jobs kan flytte fra København til Aalborg

Venstre vil arbejde for at flytte statslige arbejdspladser væk fra København, og det kan blandt andet betyde mange nye arbejdspladser i Nordjylland.

Står det til partiet Venstre, behøver statslige arbejdspladser ikke at være placeret i København. Snarere tværtimod og derfor vil partiet arbejde for at flytte jobs til andre dele af landet.

Nordjylland kan blive hjemsted for flere hundrede nye jobs. Venstre vil i første omgang se på muligheden for at flytte Geodatastyrelsen fra København til Aalborg, hvor man håber på at skabe et fagligt miljø centreret omkring landinspektøruddannelsen på Aalborg Universitet.

- Jeg er utrolig stolt og glad på nordjydernes vegne. Aalborg er nu helt konkret er nævnt for udflytning af Geodatastyrelsen med 404 arbejdspladser. Nu ved nordjyderne helt konkret, at Venstre vil arbejde for udflytning af denne store styrelse, siger det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (Venstre).

Preben Bang Henriksen pointerer, at Venstre selvfølgelig skal have flertal bag sin politik, hvis flytningen af de statslige arbejdspladser skal gennemføres, men han tvivler på, at nogle partier vil gå imod Venstres forslag.

- En så stor tilførsel af statslige arbejdspladser vil både få en direkte effekt på aktiviteten i Nordjylland, men også en indirekte effekt på boligmarkedet og på de servicevirksomheder, der skal betjene familierne, siger Preben Bang Henriksen.