Mere screening for brystkræft

Bedre faciliteter til screening for brystkræft i Nordjylland. Aalborg Sygehus Nord indvier ny mammografiafdeling.

<b>Indvier ny afdeling</b>
Nordjyske kvinder får nu endnu bedre muligheder for at blive screenet for brystkræft, når Aalborg Sygehus Nord mandag den 15. december indvier en ny afdeling. Region Nordjylland forventer med det nye apparatur at kunne være færdige med første screeningsrunde af kvinder mellem 50-69 år et halvt år før tid.

<b>Screeninger tre steder i Nordjylland</b>
I februar 2007 startede Region Nordjylland med at screene kvinder for brystkræft på sygehusene i Hjørring og Aalborg.
I foråret 2008 har sygehuset i Thisted fået en screeningsmaskine, og nu er endnu en maskine kommet til Aalborg.

- Jeg er stolt af, at Region Nordjylland er den første region, som kan melde ud, at vi forventer at være færdige med første screeningsrunde allerede 1. juni 2009. Dermed kan regionen leve op til lovgivningens krav om at være færdig med første runde inden udgangen af 2009, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

<b>Bedre faciliteter til mammografi</b>
Byggeprojektet til syv millioner kroner blev godkendt i Regionsrådet lige før sommerferien, og ombygning har stået på i efteråret 2008.
Den nye mammografiscreening er placeret i det tidligere køkken på Aalborg Sygehus Nord.

- Det er gået hurtigt med at bygge om, og jeg er glad for resultatet. Allerede når døren åbner ind til afdelingen, giver indretningen og de lyse farver i reception og venterum et godt indtryk, fortæller Ulla Astman.

Også i forbindelse med efterbehandling af screeningsbillederne er kapaciteten udvidet. Mammografiscreening Aalborg har fået helt nye og bedre faciliteter, hvor læger kan se og beskrive billederne, før eventuel viderebehandling sættes i værk.

<b>Indvielse 15. december</b>
Indvielsen sker 15. december i de nye lokaler i det tidligere køkken på Aalborg Sygehus Nord.