LIGE NU:

Mere strøm gav 10.000 kroner

To ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har vundet 10.000 kroner på et speciale om, hvordan fremtidens mobiltelefoner kan spare strøm.

De to ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet, der har specialiseret sig inden for ASPI, Applied Signal Processing and Implementation, har taget de første skridt til det, der gerne skulle kunne føre til mere langtidsholdbare mobil-batterier.

Det har de skrevet speciale om. Et speciale der har givet dem begge topkarakteren 12, og som desuden har skaffet dem førstepladsen og 10.000 kroner i præmie i den årlige studenterkonkurrence, som netværket Mobile Systems udskriver.

Jes Toft Kristensen, 25 år, blev forleden aften ringet op og fik at vide, at han og studiekammeraten Peter August Simonsens speciale havde vundet studenterkonkurrencen.

- Det er dejligt, et fagligt skulderklap. Og så ser det da også godt ud på CV'et, siger Jes Toft Kristensen.

Kort fortalt går de to ingeniørstuderendes speciale ud på, at de har bevist, at man ved at optimere balancen mellem hardware og software og ved at forkorte mængden af "mellemregninger" i programmet, kan nedsætte det strømforbrug, som det pågældende program normalt forbruger.