00:41

Mette Frederiksen ser gerne Fiskeristyrelsen i Nordjylland

Socialdemokratiets fiskeriordfører har tidligere peget på Nordjylland som hjemsted for Fiskeristyrelsen, og på Folketingets åbningsdag følger partiets formand trop.

Til Folketingets åbningsdag på Christiansborg var udflytningen af statslige arbejdsplader et af de store temaer på dagsordenen.

Det gav anledning til at spørge Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, om, hvilke arbejdsplader socialdemokraterne gerne så flyttet til Nordjylland.

Og her peger formanden på at sende Fiskeristyrelsen til Nordjylland. 

- Nordjylland er kendetegnet ved meget kyst og fiskeri, så det ville være et naturligt sted at ligge Fiskeristyrelsen, siger Mette Frederiksen.

Debatten om udflytningen af styrelsen har kørt i noget tid, efter Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, i første omgang pegede på Nordjylland som det oplagte hjemsted. 

Læs også S vil flytte Fiskeristyrelsen fra København til Nordjylland

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har dog tidligere afvist, at det ikke er relevant at diskutere en flytning af styrelsen, der i øjeblikket arbejder med de omstridte fiskekvoterne.

- Med alt det bøvl, der har været, skal der ryddes op, før vi flytter. Jeg afviser ikke, at det kunne være en interessant tanke på sigt, men det, der er vigtigst lige nu og her, er at få Fiskeristyrelsen til at fungere. Det, jeg er mest optaget af, er reguleringen og hele administrationen omkring fiskeerhvervet og få det hele på plads. Og så må vi tage de her diskussioner på et senere tidspunkt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Fiskeristyrelsen har cirka 250 ansatte.