LIGE NU:

MF'er: Familie har ret til at kende moderens dødsårsag

Det skal være muligt at få aktindsigt i et familiemedlems journal efter et dødsfald. Det siger et nordjysk folketingsmedlem.

Det nordjyske folketingsmedlem Per Clausen mener, at den nærmeste familie har ret til at kende et familiemedlems dødsårsag - og vil nu se på lovgivningen.

I går fortalte vi historien om en ellers frisk ældre kvinde, der pludselig blev indlagt på sygehuset med nyresvigt, urinvejsinfektion og lungebetændelse - og efterfølgende døde. Familien frygter, at kvinden har været udsat for omsorgssvigt.

- Når der er rejst tvivl, så bør den sag jo undersøges - og det man når frem til bør familien jo også få besked på, siger han.

Både Aalborg Kommune og Ankestyrelsen har afvist familiens ønske om aktindsigt med begrundelsen om, at familien ikke er part i sagen.

- Jeg synes man burde overveje, om man kunne lave nogle undtagelsesbestemmelser, så man kan søge aktindsigt i et konkret tidsforløb, for det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, som familien her oplever det, siger Per Clausen.

Folketingsmedlem og sundhedsordfører for Socialdemokratiet Flemming Møller Mortensen kommenterer sagen i aftenens udsendelse klokken 19:30.