Mia Wagner trækker sig: Marie Bjerre bliver minister igen

Mia Wagner trækker sig som digitaliserings- og ligestillingsminister. Marie Bjerre får sit ministerium tilbage.

Marie Bjerre, der indtil 23. oktober var digitaliserings- og ligestillingsminister vender nu tilbage til sin kendte rolle.

Marie Bjerres afløser Mia Wagner som 1. december, kun en uge efter udnævnelsen, måtte gå på sygeorlov efter et ildebefindende, har valgt at trække sig som minister og statsminister Mette Frederiksen vil indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at Marie Bjerre igen bliver minister på digitaliserings- og ligestillingsområdet.

- Jeg glæder mig enormt meget til at påtage mig den her opgave igen. Som jeg tror alle ved, så brænder jeg enormt meget for digitaliserings - og ligestillingsområdet. Derfor er jeg også enormt glad for at tage fat igen, udtalte Marie Bjerre til TV2 på et pressemøde.

Samtidig vil Stephanie Lose, der har vikarieret for Mia Wagner, ophøre i rollen.

Præsenteres klokken 9.15

Statsministeren vil præsentere den nye minister. for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte klokken 9.15. Der vil efterfølgende være et kort doorstep på Amalienborg Slotsplads.

På grund af Mia Wagners sundhedsmæssige situation, vil der ikke være afskedsaudiens og overdragelsesforretning i ministeret.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nogle gange må man give slip

Mia Wagner, som for mange nok er bedst kendt som løvinde i DR-programmet Løvens Hule, men som også har været administrerende direktør i Freeway-koncernen, har på Instagram skrevet om sin beslutning om at træde tilbage 14 dage efter udnævnelsen:

- Nogle gange må man give slip med begge hænder, tabe sig selv for at finde fodfæste et nyt sted. Det har jeg efterhånden prøvet nogle gange og skal åbenbart til det igen.

- Jeg er d.d. trådt tilbage som minister for digitalisering- og ligestilling. Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg har derfor meddelt Troels Lund, at jeg ønsker at stoppe som minister, for jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred.

Hun skriver videre, at hun er ærgerlig over situationen, fordi hun følte at ministeriet med fokus på digitalisering og ligestilling var det perfekte match, men at helbredet ikke kan understøtte ambitionerne.

- For fem år siden fik jeg diagnosticeret to hjertelidelser og indopereret en pacemaker. Jeg har efterfølgende gennemført flere krævende projekter, blandt andet deltaget i fire sæsoner af Løvens hule og startet Nordic Female Founders under stor mediebevågenhed uden at mærke noget til mit hjerte.

- Jeg er ved godt mod, og håber at yderligere undersøgelser, kan give nogle svar. Jeg ved ikke, hvornår jeg er klar igen. Jeg synes hverken regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid. Mit helbred og min vej tilbage skal ikke være en bekymring for hverken Troels (Lund Poulsen red.) eller Stephanie (Lose red.) – eller for mig selv. Det skal ske i min krops tempo.

Lynanalyse


Seneste nyt

fra Nordjylland