Morten Nielsen og Mortens Kro opnåede heller ikke i år en af de eftertragtede Michelinstjerner. Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Heller ikke i 2018 er der Michelinstjerner til Ruths Gourmet eller de andre nordjyske toprestauranter. Foto: Betina Garcia, Scanpix.

1 af 2

Michelinstjernerne er uddelt: Ingen til Nordjylland

Da der mandag aften blev uddelt Michelinstjerner til de bedste nordiske restauranter, blev det igen en skuffelse for Nordjylland, som ikke fik en eneste stjerne.

Der har uden tvivl været krydsede fingre på flere nordjyske toprestauranter mandag aften. På Københavns Rådhus blev den nordiske Michelinguide for 2018 offentliggjort, og dermed blev der også uddelt Michelinstjerner til de bedste nordiske restauranter.

Der er aldrig landet en Michelinstjerne i Nordjylland, og 2018-udgaven af den nordiske Michelinguide lavede ikke om på det. Blandt de nye medlemmer i det fornemme selskab var kun to danske restauranter, MeMu i Vejle og Jordnær i Gentofte, som begge fik deres første Michelinstjerne.

På Restaurant Mortens Kro i Aalborg var der da også skuffelse, da det stod klart, at restauranten, der har tyve år på bagen, heller ikke denne gang fik en af de eftertragtede stjerner.

- Jeg er skuffet, men vi var nok lidt forberedt på, at der ikke kom Michelinstjerner til Nordjylland. Der har ikke rigtig været den store aktivitete fra dem heroppe. I hvert fald ikke hvad vi har lagt mærke til, siger indehaver af Mortens Kro, Morten Nielsen.

Læs også Nordjysk pessimisme når Michelin-stjernerne uddeles mandag

De seneste år er der ellers gjort lidt af en indsats for at højne det gastronomiske niveau i Nordjylland. Det er blandt andet sket gennem samarbejdet Gastro North, som er et netværk af ti nordjyske restauranter, som arbejder for at fremme den nordjyske gastronomi og har som erklæret mål at få mindst én Michelinstjerne til landsdelen senest i 2020.

De fem oprindelige restauranter i samarbejdet er Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring samt de tre Aalborg-restauranter Bühlmann, Fusion og Mortens Kro.

1. januar 2018 blev netværket udvidet med Brøndums Hotel i Skagen, Strandhotellet Blokhus, og yderligere tre Aalborg-restauranter, Applaus, La Locanda og Textur.

Men endnu engang blev Nordjylland altså forbigået, da der blev delt stjerner ud, og de ti Gastro North-medlemmer og resten af den nordjyske restaurationsverden må altså vente et år mere, inden de igen kan gøre sig forhåbninger om at få en af de eftertragtede stjerner og en plads i den nordiske Michelinguide.

Læs også Kun 2 Michelin-landmænd bor i Nordjylland