Milliondyrt gammelt sprøjt: Anonym køber meget sjælden vin

Rarewine, den nordjyske virksomhed, der er verdensførende i vinhandel som en slags aktie- og obligationspendant, har lavet en ganske opsigtsvækkende handel.

Det er i hvert ikke lige en vin, du knapper op til aftenens frikadeller.

Og det er heller ikke ligefrem et '6-flasker-for'-tilbud i Føtex, du har fået fingrene i.

Rarewine har solgt en trækasse med seks flasker rødvin af mærket Chateau Haut-Brion fra 1945.

Prisen er over en million kroner, oplyser Rarewine selv.

Aalborg-firmaet, der ellers specialiserer sig i de særlige handler, kalder millionkøbet for "bestemt ikke hverdagskost," ligesom indholdet i flaskerne i sig selv er "legendarisk."

- Der er tale om noget ganske ekstraordinært – et stykke fransk vinhistorie om man vil.

Flaskeprisen render altså op i mere end 185.000 kroner.

Flaskerne i den gamle trækasse er allerede skibet afsted fra lageret i Vester Hassing til den anonyme, udenlandske køber.

-  Det er første gang i de knap 20 år virksomheden har eksisteret, at vi har været i besiddelse af en hel kasse 1945 Haut-Brion. Det er en sand unicorn fra efterkrigstiden, og sandsynligvis den eneste af sin slags i verden, vurderer Mads Jensen, CEO i RareWine Group.

I den nørdede afdeling gør Rarewine opmærksomme på, hvordan kassen i 2020 fik sig en overhaling "hjemme". Således blev den sendt hjem til Chateau Haut-Brion til såkaldt re-conditioning, som blandt andet indebærer verificering, kvalitetskontrol og udskiftning af kork. 

Chateau Haut-Brion er en af de fire oprindelige 1. Cru’er fra den originale 1855 Bordeaux-klassifikation med Kong Napoléon III’s signatur. I mere end 100 år er klassifikationen kun ændret én gang, nemlig i 1973, da Chateau Mouton Rothchild blev ophøjet fra 2. Cru til 1. Cru.

CEO Mads Jensen
CEO Mads Jensen
Foto: RareWine

Seneste nyt

fra Nordjylland