Mindst 39 nordjyder salmonellaramt

Nordjylland går ikke fri af den landsdækkende salmonellaplage - smittekilden fortsat ukendt.

Det landsdækkende salmonellaudbrud rammer flere og flere danskere. I dag er 366 danskere registreret syge med salmonella. Det er 36 flere end i sidste uge, og udviklingen ser altså ikke ud til at vende.

- Antallet af smittede fortsætter med at vokse med uformindsket styrke. Det er ikke sådan, at det tager til, men det virker desværre heller ikke som om, at det er ved at være overstået, siger overlæge Kåre Mølbak, Statens Serum Institut til Ritzau.

Og nordjyderne går heller ikke fri af sygdommens hærgen. Tal fra Statens Seruministitut viser, at der fra uge 19 til og med uge 25 hver uge er registreret mellem 3 og 6 tilfælde af salmonellatypen typhimurium. Det er den samme salmonellatype, der hærger hele landet for øjeblikket.

I alt er 39 nordjyder registreret syge med salmonella. Tallene fra uge 26 og 27 indgår ikke i statistikken endnu, så det samlede tal er sandsynligvis endnu større.

Statens Seruminstitut arbejder på at finde smittekilden sammen med Fødevarestyrelsen. Men indtil videre uden held. Dog mener man fortsat, at det er et kødprodukt, sandsynligvis svinekød, der er synderen.
Typen af salmonella forekommer nemlig i svinekød, både i fersk kød og udskåret pålæg.

Forsiden lige nu